Renée Zellweger: “Waarom worden vrouwen veroordeeld op basis van hun uiterlijk?”

Wie herinnert zich het intussen beruchte rode lopermoment nog waarop Renée Zellweger plots ten tonele verscheen met een heel nieuw gezicht? En een tijdje geleden deed ze weer monden openvallen toen ze met een totaal nieuw uiterlijk gespot werd. Reden genoeg voor de actrice om in haar pen te kruipen.

Niet de nieuwste Bridget Jones film is hét gespreksonderwerp als het over Renée Zellweger gaat, wél haar steeds veranderende uiterlijk. En daar heeft de Britse actrice schoon genoeg van.

“Ik heb geluk. Ik heb de mogelijkheid om fantastisch werk te doen. Het is de prijs waard om steeds in de belangstelling te staan,” schrijft ze. “In oktober 2014 verscheen een artikel waarin te lezen stond dat ik een operatie aan mijn ogen ondergaan had. Dat maakt niet uit, het is gewoon één van de stapel artikels die iedere dag gepubliceerd wordt door de sensatiebladen. En wanneer je kiest om niet te reageren, betekent dat volgens deze bladen dat je die valse waarheid ontkent.”

Ik schrijf omdat ik het verschuldigd ben aan mezelf om mijn leven in eigen handen te nemen en niet te laten bepalen door sensationele verhalen.

“Ik schrijf niet omdat ik publiekelijk te kijk gezet ben, of omdat de waarde van mijn werk in twijfel wordt getrokken door iemand die verwacht dat ik er 16 jaar later nog steeds exact hetzelfde uitzie als een fictief personage dat ik ooit vertolkt heb. Ik schrijf niet omdat mijn uiterlijk blijkbaar belangrijker is dan mijn professionele bijdrage. Ik schrijf niet omdat je blijkbaar zelf geen beslissingen over je eigen lichaam meer mag maken zonder daarvoor veroordeeld te worden.”

“Ik schrijf omdat ik het verschuldigd ben aan mezelf om mijn leven in eigen handen te nemen en niet te laten bepalen door sensationele verhalen. Ik schrijf omdat ik het vreselijk vond dat die speculatie plots door iedereen als waarheid aanzien werd. Die ‘oogoperatie’ maakt op zich niet uit, het echte probleem is dat vrouwen overal gedwongen worden om er op een bepaalde manier uit te zien.”

Het is geen geheim dat de kwaliteiten van een vrouw worden beoordeeld naar haar uiterlijk.

“Niet dat het iemands zaken zijn, maar ik heb niet besloten om mijn gezicht te veranderen en mijn ogen te laten opereren. Op zich is dit allesbehalve belangrijk, maar dat dit wereldwijd besproken werd, is een afschrikwekkend voorbeeld van hoe nieuws entertainment geworden is en hoezeer onze maatschappij gefocust is op het uiterlijk. Het is geen geheim dat de kwaliteiten van een vrouw worden beoordeeld naar haar uiterlijk.”

“Te mager, te dik, te oud, zag er beter uit als brunette, cellulitis op haar dijen, een faceliftschandaal, kalend, een dikke buik of een babybump? Lelijke schoenen, lelijke voeten, lelijke lach, lelijke handen, lelijke jurk, lelijke lach: allemaal titels die iemand veroordelen en parameters worden om te beslissen of iemand goed genoeg is. En dat leidt tot een boodschap voor de jongere generatie die totaal verkeerd is en het leidt ook tot pesten, een slecht zelfbeeld en werkt vooroordelen in de hand.”

“Misschien moeten we eerder eens praten over hoe we er allemaal van genieten om mensen te bekritiseren en te veroordelen op basis van hun uiterlijk. Misschien moeten we eens praten over hoe dat problematisch is voor onze jeugd en de strijd om gelijkheid. Misschien moeten we eens praten over sociale kwesties die echt belangrijk zijn en hoe we het beter kunnen doen.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/2823616/2016/08/06/Renee-Zellweger-Waarom-worden-vrouwen-veroordeeld-op-basis-van-hun-uiterlijk.dhtml

Is dat ook zo niet met mannen. Dat ze toch ook met dit geconfronteerd worden. En vrouw wordt dan nog meer veroordeeld om het volledig lichaam. Er wordt niet meer naar de persoon zelf gezien spijtig genoeg en het totaal plaatje. Voor wat wordt zowel een vrouw als een man op het uiterlijk gepakt. En ja een vrouw meer als een man. Want owe als een vrouw een maatje meer heeft of te weinig of te grote borsten heeft. Of kleding die niet bij haar zijn stijl pas. Maar goed dit zal altijd blijven bestaan, en alleen mensen die dieper naar iemand kijken zullen een beter beeld van de persoon krijgen.
Uiterlijk zal het er nooit blijven uitzien zoals het ooit geweest is. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM