6 redenen waarom vrouwen hun man verlaten, volgens relatietherapeuten

Als relaties al persoonlijk zijn, dan zijn scheidingen dat helemaal. Waarom een koppel precies uit elkaar gaat weten alleen beide partijen, maar wel herkennen huwelijks- en relatietherapeuten een paar veelvoorkomende patronen. Dit zijn volgens psychologen en therapeuten 6 frequente oorzaken van een vrouw die haar man verlaat.

1. Eenrichtingsverkeer

In een huwelijk ben je met twee, en om dat goed te laten verlopen heb je inspanning van beide kanten nodig. Psychologe Kristin Davin uit New York zegt dat daar het schoentje wringt bij veel vrouwen die hun man verlaten. “Die vrouwen krijgen het gevoel dat zij het gewicht van de relatie volledig zelf moeten dragen. Ze voelen zich alleen in het zoeken naar manieren om de relatie nieuw leven in te blazen. Het wordt frustrerend als je wederhelft niet hetzelfde probeert.”

Veel vrouwen verlaten hun partner omdat ze zich niet langer emotioneel verbonden voelen.

relatietherapeut Christine Wilke

2. Steeds dezelfde ruzies

Veel koppels die relatietherapie volgen, hebben al jarenlang ruzie over hetzelfde onderwerp. Wanneer dat haar in de boter blijft zitten zonder oplossing groeit wederzijdse wrevel, en die is moordend voor een relatie, weet Olga Bloch, een huwelijks- en familietherapeute uit Maryland. “Krijgen vrouwen het gevoel dat ze geen verandering kunnen teweeg brengen, dan beginnen de argumenten als ‘jij luister nooit’ of ‘je meent je excuses toch niet’,” aldus Bloch. “Zeker als er een verslaving in het spel is, wordt het moeilijk.”

3. Onbevredigend seksleven

Bij de meeste koppels is seks een goede barometer voor hoe het met het huwelijk gesteld is. Als vrouwen klagen over hun seksleven, dan zijn er meestal nog andere problemen buiten de slaapkamer, zegt Davin. “Vrouwen die seksueel gefrustreerd raken in het huwelijk voelen zich uitgeput en blijven emotioneel op hun honger zitten,” zegt zij. “Omgekeerd is het probleem soms dat er geen affectie kan zijn zonder dat dit tot seks leidt. Een gebrek aan (seksuele) intimiteit drijft partners al snel uit elkaar.”

4. Ze praten niet meer

Veel vrouwen die in een lange relatie zitten voelen zich niet langer emotioneel verbonden met hun partner, zegt Christine Wilke, relatietherapeut uit Pennsylvania. “Dit is volgens mij de belangrijkste reden waarom vrouwen hun echtgenoot verlaten,” zegt ze. “Het maakt een ongelukkige echtgenote veel kwetsbaarder voor een affaire, omdat ze die connectie ergens anders gaat zoeken.”

Veranderen binnen een relatie is onvermijdelijk. Het wordt pas een probleem als je uit elkaar groeit en geen moeite meer doet om de connectie terug te vinden.

psychologe Anne Crowley

5. Ze zijn uit elkaar gegroeid

Het is onvermijdelijk dat mensen groeien als persoon terwijl ze in een relatie zitten. Maar het wordt pas een probleem als je uit elkaar groeit en één van beide partners geen moeite meer doet om de connectie terug te vinden, volgens psychologe Anne Crowley uit Austin. “Een huwelijk verandert en evolueert, het is niet ongewoon dat je het gevoel krijgt uit elkaar te groeien, zeker als je kinderen hebt,” zegt zij. “Vaak heeft de vrouw haar man wel aangemoedigd om in therapie te gaan, om die kloof te dichten. Als hij weigert, dan zit je in een doodlopend straatje: de vrouw wil niet in hetzelfde patroon blijven zitten, maar hij willen het houden zoals het is.”

6. De enige oplossing

Vaak zijn het langdurige, aanhoudende problemen zoals verslaving of agressie die vrouwen uiteindelijk over de streep trekken, zegt Winifred Reilly uit Berkeley, een huwelijks- en familietherapeut. “Ik hoor vaak dat ze liever een streep zetten onder de relatie dan nog een dag, week of jaar met hun echtgenoot door te brengen en de problemen die toch nooit zullen beteren.” Na het gedrag zo lang te hebben gepikt, beseffen vrouwen dat ze het niet verdienen om voortdurend met spanningen en teleurstelling te leven, dag in dag uit. “Ondanks verliefheid, engagement en de beste pogingen om getrouwd te blijven, bereiken sommige mensen een punt waarop ze geen uitweg meer zien en uit elkaar gaan,” aldus Reilly.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2822085/2016/08/04/6-redenen-waarom-vrouwen-hun-man-verlaten-volgens-relatietherapeuten.dhtml

Aan een relatie begin je en men hoopt dat deze duurt tot de dood van een van beide. Maar soms loopt het anders, en nu in deze tijden wordt er al sneller naar het stopzetten van een relatie overgegaan. Zelfs na enkele maanden of een paar jaar. Juist omdat ze niet of nauwelijks met elkaar praten, maar ook gedreven zijn in hun eigen ik hun leven hun werk. Dat maakt dat er dan een kloof komt en dat met uit elkaar groeit. De meeste ruzies die er in een relatie zijn gaat over financiële problemen, en op een moment niet meer kunnen doen wat ze willen. De meeste laten het dan al te vaak te ver komen en durven geen hulp hierin gaan zoeken. Een relatie moet men opbouwen en aan die bouw samen blijven werken. Als dat niet het geval is en dat het maar door een iemand aan gewerkt wordt dan gaat de bouw afbrokkelen en komen er scheuren in.
Als men dan toch een beslissing neemt probeer dan elkaar leven ook niet zuur te maken, na het verwerkingsproces is er nog een leven.
Mochten er kinderen probeer deze dan altijd te benaderen dat het hun schuld niet is en dat ze nog altijd een mama en papa hebben. Want ook de kinderen hebben het zwaar met zo een beslissing. Al snel denken deze dan ook dat zei de schuld zijn.
Nu hier gaat het om de vrouw die de man verlaat, maar het kan zeker en vast omgekeerd ook zijn. En dan hoeft er niet altijd een derde persoon in het spel te zijn. Maar tegenwoordig zijn vrouwen zo geëmancipeerd dat ze ook meer bezig zijn met werk en het behalen van bepaalde dingen, dat ze zo hun relatie verwaarlozen en soms ook niet altijd tijd hebben of maken voor de kinderen. Dat daardoor de man het op een moment liever anders wilt en zo de andere weg wilt ingaan.

Afbeeldingsresultaat voor echtscheiding

 

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties