Beste Tibetvriend,

Story

Van 17 tot 20 augustus zal de Tibet luchtballon ‘Tashi’ voor het eerst boven het Nederlandse landschap te zien zijn tijdens het jaarlijkse Ballonfiësta Barneveld in de provincie Gelderland.

Om de Tibet luchtballon in Nederland te verwelkomen organiseren ICT, Tibet Support Groep en de Tibetaanse Gemeenschap in Nederland tijdens de openingsdag op 17 augustus een welkomstceremonie.

Het ontwerp voor de Tibet luchtballon is een dubbelzijdige afbeelding van de Tibetaanse vlag. Met zijn meer dan 30 meter hoogte, is de Tibet Ballon de grootste Tibetaanse vlag ter wereld. De Tibetaanse vlag werd in 1913 door de dertiende Dalai Lama geïntroduceerd als symbool van een onafhankelijk Tibet en is sinds de Chinese bezetting in 1950 in Tibet zelf streng verboden. Buiten Tibet wordt de vlag door Tibetanen en hun supporters gezien als symbool voor hun strijd voor mensenrechten in Tibet.

Het initiatief voor de Tibet Ballon komt van het Engelse echtpaar Heaven Crawley en Paul Dopson, beide luchtballonpiloten. Nadat zij in India in aanraking kwamen met Tibetaanse vluchtelingen wilden zij iets doen voor Tibet en met financiële steun van de Tibetaanse gemeenschap en supporters in het Verenigd Koninkrijk werd de Tibet luchtballon een feit.

Op 11 juli 2015 werd de Tibet luchtballon voor het eerst gelanceerd bij het Sakya Tashi Ling Klooster, vlakbij Barcelona in Spanje ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van de Dalai Lama. De Tibet ballon werd ingezegend door de abt van het klooster, Jamyang Tashi Dorje Rinpoche, die de Tibet ballon ook haar Tibetaanse naam ‘Tashi Gyaltsen’ gaf.

In landen waar democratie en vrijheid van meningsuiting de norm zijn, creëert de Tibet luchtballon door haar aanwezigheid een unieke gelegenheid om de mensenrechten in Tibet onder de aandacht te brengen en te zorgen dat het Tibetaanse volk, wier cultuur, taal en identiteit wordt bedreigd door de Chinese bezetting, niet wordt vergeten.

De drie Tibet organisaties nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de opening van het ballonfestival in Barneveld op woensdag 17 augustus. Tibetanen in traditionele klederdracht zullen dit feestelijke moment een extra cultureel tintje geven. Ik zelf zal nader ingaan op de symboliek van de Tibetaanse vlag en de betekenis hiervan voor het Tibetaanse volk.

Voor aanvang van het programma is er een uniek fotomoment met de Tibet luchtballon en gelegenheid om ‘Tashi Gyaltsen’ een katha (Tibetaanse sjaal) aan te bieden als symbool van voorspoed.

We kijken er naar uit om Tashi samen met u te verwelkomen in Nederland! Kom ook naar Barneveld om de Tibetaanse cultuur te vieren en maak dit samen met ons een onvergetelijk avond.

Praktische informatie:

ICT faciliteert die dag busvervoer naar Barneveld vanaf Amsterdam CS en Utrecht CS en retour.

Hiervoor kunt u zich opgeven via: icteurope@savetibet.nl of tel: 020-3308265.

Vertrektijden:

15.00 uur vanaf Amsterdam, Damrak 1-5

16.00 uur vanaf Utrecht, Jaarbeursplein

20.00 uur vanaf Barneveld

Let op, u betaalt € 5,- voor de entree van het festival bij de kassa.

Het Ballonfiësta vindt plaats in het centrum van Barneveld bij Kasteel de Schaffelaar. Het programma vangt aan om 17.30 en een uur later zullen de circa 35 ballonnen de lucht in gaan. Later in de avond zal er een spectaculaire lichtshow met de ballonnen zijn. Naast informatie over ballonnen zijn er ook andere activiteiten, zoals een roofvogelshow en zijn er kinderprogramma’s.

Lees meer op hun website: http://www.ballonfiestabarneveld.nl/.

Meer informatie over de Tibet Ballon leest u hier: http://www.tibetballoon.org.uk/

Met vriendelijke groet,

Tsering Jampa

Executive Director

BRON: privé mail

Voor mensen die dit graag in Nederland willen gaan bekijken.

Events

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties