Ondanks Tinder en Snapchat: jongeren hebben minder seks dan vroeger

Ondanks Tinder en Snapchat: jongeren hebben minder seks dan vroeger
Ze zijn slechts een swipe verwijderd van losse seksuele contacten, maar toch heeft de huidige generatie millenials (geboren tussen 1980 en 2000) veel minder seks dan de jongeren dertig jaar geleden. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie gepubliceerd in het vakblad ‘Archives of Sexual Behavior’.

Millenials hebben minder seksuele partners dan de generaties die hen voorgingen, de zogenaamde ‘babyboomers’ en ‘generation X’. Uit een grootschalige rondvraag bij bijna 27.000 Amerikanen blijkt dat jongeren vandaag een gemiddelde van acht sekspartners hebben. De babyboomers hadden er volgens het onderzoek elf toen ze jong waren, generation X tien. Vijftien procent van de jongeren tussen 20 en 24 jaar geboren in de jaren negentig had nog geen enkele seksuele partner op achttienjarige leeftijd. Bij de generatie geboren in de jaren zestig was dit zes procent, in de jaren zeventig en tachtig twaalf procent.

Uiterlijk belangrijk

Vooral jongeren geboren na 1990 hebben minder seksuele partners volgens Jean Twenge, hoofdauteur van de studie. “Dit is de groep die sneller communiceert via een scherm dan echt tegen hun vrienden te praten”, zegt ze aan de Amerikaanse krant Washington Post. Het online leven heeft volgens haar ook invloed op de realiteit: “Het belang van het uiterlijk wordt veel groter, waardoor een groot deel van de jongeren overboord vallen.  Daarnaast is deze generatie ook opgegroeid met de gevaren van het zich emotioneel en fysiek blootgeven op het internet.  “Er zijn zeker tieners en jongvolwassenen die het internet gebruiken om losse scharrels te benaderen en erg promiscu zijn, maar die zijn eerder de uitzondering. Deze generatie is in het algemeen trager met de tradionele stappen van het volwassen leven: mensen trouwen later, krijgen later kinderen en beginnen later aan een carrière. Seks is een deel geworden van deze mijlpalen en wordt vaker uitgesteld”.

Netflix

De auteurs vermoeden dat het ook een rol speelt  dat jongeren lang thuis blijven wonen en meer tijd doorbrengen met videogames en online services voor televisie en films zoals Netflix. Daarnaast hebben jongeren vandaag vlot toegang tot porno, waardoor ze volgens co-auteur Ryne Sherman een makkelijke manier hebben om hun seksuele verlangens te bevredigen. “Laat ons ook niet vergeten dat deze generatie is opgegroeid in de schaduw van de aidspiek, en dat seks en aids erg verwant waren in de bewustwording”, zegt hij in New York Magazine.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20160803_02410320/ondanks-tinder-en-snapchat-jongeren-hebben-minder-seks-dan-vroeger

Jongeren zijn meer bezig met studeren en bekijken ook de problematiek in het leven. Ook het langer thuis blijven wonen. Maar ook vroeger werd er sneller en spontaner contact gelegd dat vandaag de dag toch meer via sociale media gaat. Ook denk ik dat jongeren erop een andere manier mee omgaat dan in de jaren 70 en 80. Je hoort ook vaker van jongeren dat ze niet echt zo snel seks willen met iemand en dan voornamelijk de jongere vrouwen niet.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties