Artsen en fysiotherapeuten waarschuwen voor rugklachten bij kinderen

Een stichting van artsen, fysiotherapeuten en ouders vertelt in gesprek met AD zich in Den Haag hard te gaan maken voor de preventie van rug-, nek- en schouderklachten.

Kinderen die na 1995 geboren zijn gaan volgens de stichting Houding Netwerk Nederland vaker naar fysio- en oefentherapeuten met rug-, nek- en schouderklachten. Exacte cijfers zijn er niet, omdat er geen verwijzing van een arts nodig is.

Kinderen moeten volgens de artsen leren om recht te zitten. “Het begint al bij baby’s die te weinig op hun buik worden gelegd en te veel in stoeltjes zitten. Een gezonde houding moet je vroeg aanleren”, zegt orthopedisch chirurg Piet van Loon tegen de krant.

De artsen wijten de toenemende problemen aan het gebruik van gameconsoles, tablets en mobiele telefoons. “Al vanaf hun vierde zitten ze bijna de hele dag op school en hangen achter de computer. De druk op de tussenwervelschijven is veel te groot”, aldus neurochirurg André Grotenhuis van het Radboudumc in gesprek met AD.

BRON: http://www.nu.nl/gezondheid/4301314/artsen-en-fysiotherapeuten-waarschuwen-rugklachten-bij-kinderen.html

Zou het dan zo slecht gesteld zijn met het gestel van onze kinderen of kleinkinderen, als ze vroegtijdig met zo van die spelletjes beginnen. Dan is het ook toch maar om hen te leren een goede gezonde houding aan te leren. Wat ik spijtig vind heel veel vrije tijd gaat naar zulke spelletjes en buiten spelen en echt ravotten is er niet meer bij.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM