Arrestaties na aanslagen tegen tempels in Indonesië

De Indonesische autoriteiten hebben in het noorden van het eiland Sumatra zeven mensen aangehouden op verdenking van het plegen van aanslagen op boeddhistische tempels.

Volgens een woordvoerster van de politie maakten de zeven deel uit van een bende die vernielingen hebben aangericht bij minstens drie tempels en andere eigendommen in de stad Tanjung Balai. Er vielen geen gewonden.

Indonesië, waar een meerderheid van de bevolking een gematigde vorm van de islam aanhangt, kampt sporadisch met aanvallen op religieuze minderheden door islamitische hardliners. Vorig jaar werden nog honderden leden van veiligheidstroepen ingezet toen een moslim-menigte een aantal kerken in brand had gestoken.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2816835/2016/07/30/Arrestaties-na-aanslagen-tegen-tempels-in-Indonesie.dhtml

Voor wat worden er toch aanslagen of vernielingen gedaan tegen religieuze tempels? Heeft dit dan allemaal te maken met een religieuze (geestelijke) oorlog die ze willen voeren. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties