Child Focus telt nu al meer oproepen over “sexting” dan in heel 2015

 
Child Focus lanceert hun nieuwe Surf Safe-campagne in Brussel-Bad. © photo news.

Child Focus heeft dit jaar, op 7 maanden tijd, al meer vragen en meldingen gekregen op haar hulplijn over de seksuele integriteit van kinderen op het internet dan in heel 2015. De organisatie lanceerde vandaag, op Brussel-Bad, een nieuwe campagne rond veilig surfen.

Child Focus kreeg in 2015 ongeveer 240 vragen en meldingen over veilig internetgebruik, 125 daarvan ging over de seksuele integriteit van kinderen. In de eerste 7 maanden van 2016 heeft de organisatie al een 200-tal vragen en meldingen gekregen over veilig internetgebruik, waarvan 135 over de seksuele integriteit van kinderen.

De stijging heeft er mogelijk mee te maken dat de hulplijn van Child Focus bekender is geworden. Bovendien zette de organisatie de voorbije jaren sterk in op bewustmaking over fenomenen als foutgelopen sexting en “sextortion”, waarbij jongeren misleid worden om seksueel getinte beelden door te sturen en daar achteraf mee afgeperst worden. “Maar mogelijk zit het aantal gevallen ook gewoon in stijgende lijn”, zegt Heidi De Pauw, algemeen directeur van Child Focus.

Surf Safe-campagne
Child Focus lanceerde vandaag op Brussel-Bad haar nieuwe Surf Safe-campagne. Met een rodeo-surfplank trekt Child Focus de komende weken langs verschillende badplaatsen om mensen bewust te maken rond veilig internetten. Na Brussel volgen Koksijde, Wenduine, De Panne, Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Blankenberge en Knokke-Heist.

Het is voor het eerst dat de campagne ook Brussel-Bad aandoet. “Zeker in Brussel, met zijn grootstedelijke context, is het belangrijk om te informeren over veilig surfen”, zegt Brussels staatssecretaris voor Digitalisering en Gelijke Kansen Bianca Debaets. “Veel mensen hier hebben niet de middelen voor een lange vakantie en de kinderen zitten dan makkelijker thuis op het internet. Op dat moment is het belangrijk dat ouders een oogje in het zeil houden.”

De hulplijn van Child Focus rond veilig internetten, is bereikbaar via telefoon (116 000), chat (116000.be) en e-mail (clickhelp@childfocus.org). Ook op haar website http://www.clicksafe.be is informatie over veilig internetten te vinden.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/4125/Internet/article/detail/2814424/2016/07/28/Child-Focus-telt-nu-al-meer-oproepen-over-sexting-dan-in-heel-2015.dhtml

Deze cijfers liggen de dag van vandaag toch heel hoog. Veel jongeren en zelfs ouderen weten niet altijd met wat voor iets ze bezig zijn, ze denken dat het onschuldig is maar men weet nooit wat ermee gedaan wordt. Internet gebruik praat er over met je kinderen en zeker als het gaat over sexting te versturen. Zoiets kan zware gevolgen hebben en psychologisch iemand hard kraken en pijn doen.
sextortion = seksuele afpersing
En dit gebeurd toch ook vaak op sociale media. Niet alleen door jongeren maar ook bij volwassenen die het slachtoffer hiervan worden.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties