Westerlingen zien een wit licht, moslims een deur

Er zijn culturele verschillen in bijna-doodervaringen, zo ontdekte neuroloog Steven Laureys. Westerlingen zien een wit licht in een tunnel, moslims een deur en Indiërs een rivier.

Neuroloog en comaspecialist Steven Laureys, die ook te zien was in de VIER-reeks ‘Topdokters’, verzamelde in twee jaar tijd ruim 450 getuigenissen van mensen die schipperden tussen leven en dood, zo schrijft ‘NB op Zondag’. De grote constante: voor 90 procent is zo’n bijna-doodervaring erg positief.”Al lijkt dat ten dele cultureel bepaald te zijn. Ik ben net terug van Rusland, en daar zou de helft van de verhalen niet zo positief zijn.” Ook het licht aan het eind van de tunnel is niet universeel. “In India is die tunnel eerder een rivier. In de moslimwereld wordt het dan weer eerder geïnterpreteerd als een deur. Het toont hoe de herinnering toch enigszins filosofisch of religieus gekleurd is.”

Laureys’ team riep bij vrijwilligers de ervaringen op door ze een appelflauwte te laten krijgen of bepaalde drugs te geven. “Dan konden we kijken wat er op dat moment in hun hersenen gebeurt. Een échte bijna-doodervaring is het niet, maar bepaalde aspecten kun je wel benaderen. Het uit het lichaam treden kun je opwekken door een bepaald deel van de hersenen te stimuleren.” De professor speelde ook zelf proefkonijn. Hij kreeg psychedelische paddenstoelen intraveneus toegediend en ging in Warschau in een centrifuge waar piloten het effect van extreme zwaartekracht kunnen voelen. “Ik zag zigzagpatronen in zwart-wit. Heel bijzonder.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/article/detail/2808348/2016/07/25/Westerlingen-zien-een-wit-licht-moslims-een-deur.dhtml

Door zelf een bijna doodervaring te hebben meegemaakt kan ik alleen maar beamen dat het een tunnel met wit licht is. Maar het zou wel eens best kunnen dat het religieus getint is. Toch ben ik van mening dat ze dit nooit echt zullen kunnen testen zoals ze geprobeerd hebben met bepaalde drugs of dergelijke. Hiervan krijg je ook bepaalde hallucinaties zoals die zig zag patronen en zelfs kan je hierin diep gaan en heel wat negatieve dingen te zien krijgen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM