Verliefd worden op een ander werkt vaak positief op de seks thuis

love-triangleElke vrouw die in een langere relatie zit, flirt weleens met andere mannen , wordt er wellicht verliefd op of begint er zelfs een affaire mee.

Dit is niet alleen maar slecht, want het kan de verlangens naar de eigen partner een behoorlijke zwengel geven……

Zo blijkt uit onderzoek onder 160 vrouwen door de Columbia University, Indiana University en de University of Kentucky-Lexington, dat verscheen in het The Journal of Sex & Marital Therapy.

70% van de vrouwen had ervaring met verliefd worden op een man of vrouw buiten hun vaste relatie om.

Vrouwen hebben verschillende strategieën om daar mee om te gaan.

De meesten meldden dat ‘the crush’ geen invloed had op hun relatie thuis en dat het zelfs het verlangen naar hun eigen partner deed stijgen. Velen melden zelfs een opleving van hun sekusele relatie thuis.

Dat fenomeen wordt door de onderzoekers omschreven als ‘emotionele overdracht’, wat betekent dat de vrouwen hun toenemende seksuele verlangen uit een verliefdheid toepassen op hun oorspronkelijke relatie.

Voorts blijkt dat de meeste vrouwen hun verliefdheid voor zich houden en dat het object van de affectie meestal een collega is. Dat laatste komt overeen met een andere studie die zegt dat aantrekking verband houdt met de hoeveelheid tijd die iemand met de andere doorbrengt.

Het is niet altijd ongevaarlijk. De emotionele energie die men aan iemand anders spendeert, kan leiden tot een emotionele binding. En dat kan door de partner beschouwd worden als ontrouw.

Bovendien kan verliefd worden op een ander ook een teken zijn dat men iets mist in de huidige relatie. Mensen die tevreden zijn met hun partner zijn minder gevoelig voor de verleidingen.

BRON: http://relatie.blog.nl/onderzoek/2016/07/17/verliefd-worden-op-een-ander-werkt-voor-vrouwen-vaak-positief-in-eigen-relatie

Een gevoel kunnen we niet weg stoppen voor ons zelf. Het is juist hoe ermee om te gaan. Wordt je verliefd op iemand anders ga dan voor jezelf te rade hoe ver laat je dat gevoel naar boven komen, of laat je het voor wat het is. Het kan ook gewoon zijn dat je naar iets opzoek bent dat je thuis even niet meer hebt of voelt. En dat je juist aanvoelt bij de persoon. Dan is het ook aan jezelf om uit te maken of je er niet over kan praten thuis, of dat je iets moet veranderen in je relatie. Nu langs de andere kant vind ik het wel eens goed dat de vrouw in de schijnwerper gezet wordt en niet de man. Want vrouwen flirten even hard als mannen en kunnen even goed ontrouw zijn. Maar ze gaan er anders mee om.
Ook speelt hier het woord fantasie in mee, en sommigen zullen de fantasie ook proberen waar te maken. 

Afbeeldingsresultaat voor verliefd worden

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties