Je tanden die uitvallen & andere veelvoorkomende dromen met betekenis

 

Een droom is iets heel persoonlijks, die vaak reflecteert wat er zich in ons diepste onderbewustzijn afspeelt. Maar sommige dromen heeft iedereen wel eens, zoals de nachtmerrie waarin je achtervolgd wordt of je stem kwijt bent. Psycholoog Dr. William Braun geeft wel een mogelijke verklaring aan 5 veelvoorkomende dromen.

Natuurlijk zijn dromen geen exacte wetenschap, en kunnen we jouw individuele dromen niet sluitend verklaren met een waterdichte analyse. Wel vallen een paar patronen op bij veelvoorkomende dromen. Psycholoog dr. William Braun somt enkele mogelijke verklaringen op, wat niet wegneemt dat bij jou misschien wel een andere oorzaak aan de basis ligt van je droom.

Je tanden vallen uit

In de categorie ‘minder leuke dromen’: je tanden vallen uit, waardoor je bij het opstaan instinctief even moet checken of ze nog wel in je mond zitten. Volgens psycholoog Dr. William Braun staan uitvallende tanden in een droom symbool voor angst. Het komt vooral voor in belangrijke overgangsperiodes of veranderingen in je leven. “Je kan het zien als twijfel over je eigen competenties, krachten en kunnen,” aldus Braun.

Black out op school of werk

Je krijgt een blackout op het examen, je wist niet eens dat het examen was of je bent iets héél belangrijks vergeten doen op het werk. Dit soort dromen kunnen er op wijzen dat je erg kritisch bent voor jezelf. Je legt jezelf mogelijk te veel druk op of twijfelt aan je eigen competenties op school of werk.

Je wordt achtervolgd

De achtervolging is een klassieke nachtmerrie, die verschillende dingen kan betekenen. In een notendop komt het er vaak op neer dat je zenuwachtig bent om geconfronteerd te worden met iets specifieks, en het kan een indicatie zijn dat je een groot probleem ontwijkt. Een verslaving of sluimerende relatieproblemen zijn daar voorbeelden van. Je hoeft de persoon die jou achtervolgt niet eens zelf te kennen. “Personages in dromen staan vaak symbool voor andere mensen, of zelfs voor bepaalde aspecten van jezelf,” vult Braun aan.

Naakt in het openbaar

Sta je op een publieke plek letterlijk in je blootje, dan kan dat wijzen op kwetsbaarheid of onschuldigheid. “Dit soort dromen gaan vaak gepaard met gevoelens van gêne of schaamte,” zegt Braun. Het kan anderzijds ook betekenen dat je gezien en erkend wil worden, of zelfs een verlangen naar bewondering koestert. Geniet je van je naaktheid, dan wijst deze droom mogelijk op een bevrijding of last die van je schouders valt.

Je wil praten, maar bent je stem kwijt

Een frustrerende droom is die waarin je vanalles wil zeggen, en je lippen de woorden wel vormen, maar er geen stem uit je mond komt. Ook willen bewegen maar niet kunnen, valt in die categorie. Het kan betekenen dat je vindt te weinig gehoord te worden in het echte leven. Je voelt je genegeerd of krijgt het gevoel niet gewaardeerd te worden. Ook kan het zijn dat je net het gevoel hebt dat je iets moet verzwijgen, en is er een geheim dat op je schouders drukt.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/2795589/2016/07/14/Je-tanden-die-uitvallen-andere-veelvoorkomende-dromen-met-betekenis.dhtml

Iedereen zoekt wel eens naar een uitleg over de droom die ze gehad hebben. Het is dan toch maar de juiste teksten te vinden. En dat is soms heel moeilijk in het internet tijdperk. Maar ach wat je ook zoekt van een droom het is hoe je het zelf gaat interpreteren.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM