Spaanse toerist moet Myanmar verlaten wegens Boeddha-tatoeage

Spaanse toerist moet Myanmar verlaten wegens Boeddha-tatoeage
De tempelstad Pagan.

Een Spaanse toerist moet het overwegend boeddhistische land Myanmar verlaten omdat er een zichtbare tatoeage van Boeddha op zijn been prijkt. Dat melden de lokale overheden.

Cesar Hernandez en zijn vrouw moesten zondagavond de historische tempelstad Pagan verlaten. Ze werden op de bus richting Rangoon gezet. “Sommige mensen hebben foto’s van zijn tatoeage genomen en hebben de politie ingelicht. De politie heeft hen dan, voor hun eigen veiligheid, het advies gegeven Pagan te verlaten”, zegt Kyaw Thu Win, een medewerker van de lokale overheid in Pagan.

Volgens Aung San Win van het ministerie van Religieuze Zaken, krijgen de twee nu het advies om zich niet meer in Myanmar te laten zien. “We hebben geen reden om hen eruit te zetten”, klinkt het. “Maar we vragen hen om voor hun eigen veiligheid te zorgen. Want sommige mensen zouden de tatoeage op zijn been kunnen zien als een belediging voor hun religie.”

Wellicht zal het koppel maandagavond het vliegtuig richting de Thaise hoofdstad Bangkok nemen, zo luidt het nog bij de luchthavenpolitie in Rangoon.

Myanmar kent sinds enkele jaren een opstoot van boeddhistisch radicalisme. Het beledigen van de religie is ook verboden in het land.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20160711_02380558/spaanse-toerist-moet-myanmar-verlaten-wegens-boeddha-tatoeage

Met bepaalde tatoeages moet je toch opletten in het buitenland. En kan je beter ze niet zichtbaar maken. Zelf heb ik ook al problemen gekend met een religieuze tattoo die ik heb.
En dan voornamelijk met de onderste en het Aum teken.
Maar het is de betekenis dat toch het belangrijkste is, achter een tattoo.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Maar zoals je ook hier kan lezen is het belangrijk om je te informeren of je een tattoo zichtbaar kan laten of niet.

Boeddha tatoeages schijnen enorm populair te zijn bij toeristen in Thailand. De voor het merendeel boeddhistische bevolking van Thailand is het zat dat niet-boeddhisten te pas en te onpas met religieuze afbeeldingen op hun lichaam lopen.

Toeristen zien religieuze afbeeldingen slechts als versiering, mode, het ontbreekt hen volgens de Thai aan respect voor hun religie. De minister van cultuur Niphit Intharasombat heeft daarom alle tattooshops in zijn land opgeroepen geen boeddha tattoos meer te zetten bij niet-boeddhisten.
Een wet hierover is er voorlopig nog niet, het is dus ook voor niet-boeddhisten nog steeds volkomen legaal om een religieuze tatoeage te laten plaatsen in Thailand.