Deze beautyblogster toont eerlijk hoe ze met acne worstelt

https://www.instagram.com/katesnooks/
De Britse Kate Snooks (28) is al jaren een bekende vlogster die vooral bekend staat voor haar YouTube-filmpjes met make-up tutorials. Zelf lijdt ze al tien jaar aan hevige acne waardoor ze een specialist werd in het verdoezelen van haar huid. Nu is ze echter een nieuwe weg ingeslagen en neemt ze medicatie om haar huidproblemen te bestrijden en dat documenteert ze eerlijk en uitgebreid, inclusief alle bijwerkingen.

Al tien jaar lang lijdt het zelfvertrouwen van Katie Snooks zwaar onder de acne waar ze mee te kampen heeft. De vlogster heeft niet gewoon nu en dan een puistje, maar heeft echt een zware vorm van de huidkwaal. Na het proberen van verschillende medicijnen is ze nu begonnen met het nemen van Roaccutane, een beetje het laatste redmiddel dat door de huidarts wordt voorgeschreven.

Ze besliste vervolgens om uitgebreid haar mogelijke herstel te documenteren met filmpjes op YouTube. Daarin toont ze eerlijk hoe miserabel haar huid er soms uitziet en wat de bijwerkingen zijn van het middel, ver weg van de glamoureuze make-up tutorials. Tot 80 procent van de gebruikers van het medicijn zou namelijk last hebben van symptomen zoals gebarsten lippen, bloedneuzen, leverproblemen en depressieve gevoelens. “Ik wou deze filmpjes opnemen om er anderen mee te helpen die hetzelfde meemaken. Ik wil de werkelijkheid tonen en het stigma rond medicatie helpen afbreken. Het is ok om je imperfecties te tonen”, klinkt het.

In het onderstaande filmpje kun je volgen hoe haar huid gedurende de eerste maand evolueerde. Vooral bij dag 18 begint ze het heel moeilijk te krijgen. De komende vijf maanden blijft ze in elk geval een maandelijkse update maken.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20160712_02381549/deze-beautyblogster-toont-eerlijk-hoe-ze-met-acne-worstelt

Acne is niet leuk en zal zeker niet je zelfvertrouwen versterken. Maar soms kan de oorzaak ook liggen aan teveel make-up en je gezicht niet laten ademen. Make-up legt een masker en dat kan ook voor problemen zorgen. Natuurlijk kan het medisch zijn en is het echt een zoektocht om er vanaf te komen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertentie