“Kijk naar wat mij overkomen is: er heet uitzien is geen synoniem voor geluk”

https://www.instagram.com/p/BHN9CidDjBL/?taken-by=thelifeofandie

https://www.instagram.com/thelifeofandie/

Uitgehongerd heeft ze zichzelf om het ‘perfecte’ maatje te krijgen. En ook al ziet Amanda er volgens velen nu onweerstaanbaar uit, zij vindt het doodjammer dat ze het zo ver gedreven heeft. Tot anorexia toe, godbetert. Op haar Instagrampagina post ze volop foto’s van de donuts, pizza’s, hamburgers en andere vettige lekkernijen die ze nu naar binnen werkt. De blogster uit het Amerikaanse Baltimore kweekt extra kilo’s, met maar één doel: zichzelf weer goed in haar vel voelen. “Denk twee keer na vooraleer je een slank meisje een compliment geeft, je weet nooit hoeveel schade ze daarbij berokkend heeft aan haar lichaam”, luidt haar wijze boodschap.

“Soms is ‘heet zijn’ geen synoniem voor geluk”, begint Amanda haar betoog. “Jezelf kapotmaken om toch maar dat droomlijf te krijgen? Nee, dat is het niet waard. Een boek beoordeel je toch ook niet op de kaft? Als je me niet kent, zou je waarschijnlijk denken dat ik er geweldig uitzie op mijn foto’s. Je zou me feliciteren en me misschien een beetje benijden om mijn doorzettingsvermogen. Mensen komen me vragen hoe ik dit geflikt heb en hopen dat ik hen het grote geheim zal verklappen. Want in onze maatschappij wordt gewichtsverlies helaas gezien als een teken van gezondheid. Wie slank is, moet zich toch goed voelen? En zo’n succes moet dan in de verf gezet worden.”
“Voor mij (en nog veel andere vrouwen) betekent zo’n slanker lichaam echter niet dat ik gezonder ben. Integendeel: mijn ‘perfect lijf’ is er gekomen door me elke dag opnieuw uit te hongeren. Langzaam maar zeker maakte ik mezelf kapot. Mijn menstruatiecyclus is compleet onvoorspelbaar geworden, ik heb osteopenie (het voorstadium van botontkalking; nvdr), een zwakker hart en wie weet wat is er nog allemaal mis? Eindelijk heb ik het lichaam waar ik van droomde toen ik jonger was en waar al die populaire meiden moeiteloos jongens mee versierden. Nooit had ik gedacht dat het me zou lukken. Maar kijk: ik ging zelfs verder dan het streefgewicht dat ik voor ogen had (is het niet triestig dat dit hetgene was dat ik het allerliefste wilde?).”
“Ik heb nu dat ene ding dat mijn leven perfect zou maken. Dacht ik, want net het tegenovergestelde gebeurde. Ik kreeg het gevoel dat alles van me afgenomen werd. De voor- en na-foto (bovenaan dit artikel; nvdr) zou me honderden likes kunnen opleveren, maar ik ben er niet trots op. Ik wil niet meer dat rechtse meisje zijn. Ik wil me niet meer uitgehongerd, ellendig en futloos voelen om er knap uit te zien. Ik zou er alles voor over hebben om opnieuw dat linkse meisje te worden. Terug naar het leven dat ik had vóór mijn eetstoornis, toen ik enkel ging fitnessen als ik er zin in had. Die persoon had tenminste een geweldig lief, leuke vrienden en een sprankelende toekomst. Zij kon na een hele pizza zelfs nog een ijsje verorberen zonder enig schuldgevoel. En ook zij voelde zich onweerstaanbaar knap gedurende 99 procent van de tijd.”
“Denk dus even na als je nog eens zo’n voor- en na-foto te zien krijgt. Je weet nooit wat dat meisje er allemaal voor moeten doen heeft. Je weet niet met welke demonen ze af te rekenen krijgt, hoe haar leven eruitziet en wat haar echte verhaal is. Let op: ik wil hier geen mensen onderuithalen die kilo’s verliezen om gezonder te worden, hun leven zal verbeteren en dat is geweldig. Wat ik probeer te zeggen, is dat onze maatschappij zich te veel focust op slank zijn. We prijzen zo’n mensen alsof ze net kanker overwonnen hebben. Dan mag het toch niet verbazen dat jonge meisjes ten prooi vallen aan een eetstoornis? Want wie wil er zich niet ‘populair’ voelen? Laten we voorbij het uiterlijk kijken en het innerlijk meer in de verf zetten. Meer ziel, meer creativiteit, meer dromen,… Dat zijn de transformaties die er echt toe doen.”BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2786098/2016/07/02/Kijk-naar-wat-mij-overkomen-is-er-heet-uitzien-is-geen-synoniem-voor-geluk.dhtml

Heel wat willen een droomlijf hebben. Maar wat is een droomlijf als jezelf de dood gaat injagen? En niet te vergeten dat niet alleen de buitenkant van een persoon telt. Dat blijft ook niet mooi hoor. Het zal ook verouderen het zal ook zijn kwaaltjes kennen. 

Je goed voelen in je lichaam en je niet door anderen laten opdraaien om een perfect lichaam te hebben. Want vraag jezelf maar eens af. Wat is een perfect lichaam wat is een perfect maatje als je niet goed voelt in je eigen vel of jezelf ziek maakt.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM