Zo maak je 19 keer meer kans op een sollicitatiegesprek

© thinkstock.

Vrouwen die op de foto bij hun sollicitatiebrief een diep uitgesneden decolleté tonen, maken opvallend meer kans op een gesprek. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek aan de Universiteit van Parijs.

Dr. Sevag Kertechian, een onderzoeker aan de Franse universiteit, besloot om de impact van kledij op het sollicitatieproces te onderzoeken.Gedurende een periode van drie jaar liet hij telkens twee vrouwen reageren op werkaanbiedingen. Beide vrouwen zien er gelijkaardig uit en hebben nagenoeg identieke vaardigheden op hun CV, maar ze waren anders gekleed op hun sollicitatiefoto: een van hen droeg een diep uitgesneden jurk, de andere niet.

Elke vrouw werd voorgesteld voor 100 jobs waarbij ze de onthullende outfit droeg en voor 100 jobs waarbij ze de meer traditionele outfit aan had.

Aandacht trekken
Kertechian ontdekte dat de sollicitante met de diep uitgesneden jurk opvallend meer aandacht kreeg van de recruiters. Uit 200 sollicitaties voor verkoopsfuncties kregen de ‘diepe decolletés’ 62 uitnodigingen voor een gesprek meer dan de ‘gewone inzendingen’.

Van de 200 sollicitaties voor boekhoudfuncties kregen de ‘diepe decolletés’ 68 uitnodigingen meer dan de ‘gewone inzendingen’.

Uit de studie blijkt dat de vrouwen die op hun foto wat meer bloot toonden gemiddeld 19 keer meer kans maakten om uitgenodigd te worden.

De foto’s die bij het onderzoek werden gebruikt. © kos.
Geen verrassing
“Uit onze resultaten komen interessante trends naar voor. Bijvoorbeeld dat diep uitgesneden jurken de keuze van de recruiters sterk beïnvloeden, zelfs voor boekhoudkundige functies,” aldus dr. Kertechian. “De resultaten waren behoorlijk schokkend en negatief, maar niet noodzakelijk een verrassing. Ze tonen aan dat we meer onderzoek moeten doen.”Appearance Matters
Kertechian stelt zijn onderzoek deze week voor op de Appearance Matters Conference die doorgaat van dinsdag tot en met donderdag in Londen. Op dit groot evenement rond de thema’s van lichaamsbeeld en misvorming bespreken meer dan 200 experts uit de hele wereld er onderwerpen als gewichtsreducerende operaties, eetstoornissen en ‘supermagere’ poppen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33722/Vacature/article/detail/2775653/2016/06/28/Zo-maak-je-19-keer-meer-kans-op-een-sollicitatiegesprek.dhtml

Dit vind ik pas discriminatie en seksisme. Als een vrouw het nodige laat zien krijgt ze de baan of functie. Het is wel belangrijk van een goed voorkomen te hebben en de juist dresscode. Ik weet zeker en vast bepaalde bedrijven die zeker niet zien naar een diep uitgesneden decolleté en kort rokje en hoge hakken en niets afweten van de baan bij een sollicitatie. Maar die afgaan op de kennis die iemand heeft. Vroeger was dit niet zo en was het meer te doen om het lichaam en wat de werkgever op dat moment te zien kreeg en werden er zelf heel persoonlijke vragen gesteld zeker aan de vrouwelijke sollicitanten.
Dus mijn mening nee liever iemand die iets kent van de baan dan een lichaam dat op een moment ook niet meer is zoals het gezien werd.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties