Lady Gaga ondervraagt Dalai Lama

 

Lady Gaga en de Dalai Lama waren dit weekend gastsprekers op de jaarlijkse conventie van Amerikaanse burgemeesters. Beide spraken in hun speeches over de noodzaak van goedhartigheid en medeleven in moeilijke tijden.

Na afloop hadden de twee een gesprek dat op Facebook te volgen was. Daarin stelde de muzikante vragen die via dat sociale medium waren binnengekomen voor de Dalai Lama. De spiritueel leider grapte over het leeftijdsverschil tussen hemzelf en de zangeres. “Ik ben een 81-jarige. Mijn ervaring is veel groter dan jouw ervaring.”

Maar de twee hadden ook serieuze gespreksonderwerpen. “Hoe vind ik gemoedsrust terwijl er zoveel nare dingen gebeuren in de wereld?”, vroeg iemand via Facebook. De Dalai Lama antwoordde dat tragische situaties vaak ondraaglijk lijken, maar benadrukte dat er ook veel positieve zaken spelen in de wereld en dat jongeren de hoop niet moeten opgeven.

Zowel de Tibetaan als Gaga riepen de jongere generatie op meer compassie te hebben. “Als je meer om anderen geeft, dan krijg je ook het gevoel dat je er meer toe doet voor hen. Dat geeft zelfvertrouwen en een betekenisvoller leven. Anders word je eenzaam, hulpeloos en moedeloos”, aldus de Dalai Lama. Ook Lady Gaga beargumenteerde dat iemand die zich ontfermt over anderen, zich minder alleen voelt. “Want dan weet je dat we allemaal bij elkaar horen.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebrities/article/detail/2772244/2016/06/27/Lady-Gaga-ondervraagt-Dalai-Lama.dhtml

Dat vind ik nu tof aan de Dalai Lama. Deze kent geen onderscheid in mensen en rangen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM