Wedden dat je die voorraad koffie op de verkeerde plaats bewaart?

 

© Unsplash.

Iedere maandagmorgen zijn we weer blij voor het bestaan van koffie. Niets dat zo’n bakje troost niet kan oplossen. En wist je dat dat ochtendlijke kopje koffie nog beter smaakt als je het op de juiste plaats bewaart?

Nee, dat is niet het aanrecht, de koelkast of de keukenkast. Wel … de diepvries. Wie dacht dat het voldoende was om de koffiebonen op een koele, droge plaats te bewaren had het bij het verkeerde eind. Door koffie op een koude plek zoals de diepvries te bewaren, worden ze namelijk nog rijker van smaak.

Hoe dat komt? De grootste vijand van koffie is water. Een hoge vochtigheidsgraad tast immers de olieën die verantwoordelijk zijn voor de koffiesmaak aan. Daarom bewaar je koffie beter nooit in de koelkast, omdat het vocht zal condenseren en de smaak van de koffie bederven. Ook de keukenkast is geen goed idee, aangezien je koffie best zo ver mogelijk houdt van andere sterk geurende of smakende producten.

De diepvries is een veel betere optie. Niet alleen is de lucht in de vriezer redelijk droog, ook de invloed van andere geuren is minimaal. Om helemaal op veilig te spelen doe je de koffie best in een luchtdichte verpakking of doosje en ontdooi je enkel wat je nodig hebt. Je moeite wordt beloond met een kopje koffie dat veel rijker en consistenter is van smaak. Geen dank!

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/39/Nina-kookt/article/detail/2772500/2016/06/27/Wedden-dat-je-die-voorraad-koffie-op-de-verkeerde-plaats-bewaart.dhtml

Ik bewaarde de koffiebonen al in de koelkast. Maar wist niet dat ze in de diepvries te leggen nog rijker aan smaak werden. Dat is ook al zo als men ze bewaard in de koelkast. Je moet het zelf maar eens proberen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM