Aantal tekenbeten blijft toenemen: en dan moet de piek nog komen

Aantal tekenbeten blijft toenemen: en dan moet de piek nog komen

In mei en juni is het aantal tekenbeten dat werd gemeld met dertien procent toegenomen ten opzichte van het gemiddelde van de afgelopen drie jaar.

Ziekte van Lyme
De piek moet nog komen: die wordt in juli verwacht met ruim 400.000 meldingen. Gemeten over de eerste helft van dit jaar zijn er – in vergelijking met het gemiddelde van de laatste drie jaar – acht procent meer tekenbeten geregistreerd. Door een tekenbeet kan de ziekte van Lyme worden opgelopen, die weer langdurige klachten met zich mee kan brengen als vermoeidheid, pijn en concentratiestoornissen.

Cijfers
De helft van alle tekenbeten zijn in het bos opgelopen, een derde in de tuin. In Gelderland worden de meeste mensen door teken gebeten: 22 procent van de meldingen tussen 2012 en 2016 kwam uit die provincie. Hierna komt Noord-Brabant met 12 procent, gevolgd door Noord-Holland met 11 procent.

Wat te doen?
Ten eerste: controleer jezelf goed na een bezoek aan een groene omgeving, raadt het RIVM aan. Als je gebeten bent, verwijder de teek dan direct. Als je tot drie maanden na de beet klachten krijgt als koorts, huiduitslag of gewrichtspijn, ga dan naar je huisarts.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/aantal-tekenbeten-blijft-toenemen-en-dan-moet-de-piek-nog-komen/

Het moet zeker nog beginnen. Maar met het warm weer en de vochtigheid weten de beestjes perfect op ons en dat van onze viervoeters te komen. Het is dan ook belangrijk om ze snel te verwijderen en datum op te schrijven. Als je denkt dat het er al langer inzit hou ook de teek bij. Mocht het nodig zijn kan men deze ook controleren op de bacterie en kunnen ze snel met een hoge dosis antibiotica beginnen.
Verwijder altijd een teken zoals het hoort. En controleer je na iedere wandeling.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM