Met dit trucje van twee minuten ga je altijd goedgeluimd slapen

© Unsplash.

Soms heb je het gevoel dat alles tegenslaat. Veel werk, drukke dagen, slecht weer, kortom: een rothumeur, en voor je het weet kom je in een negatieve spiraal terecht. Volgende keer dat je merkt dat het de verkeerde kant opgaat, kan je dit trucje eens proberen voor een positievere kijk op het leven: het dankbaarheidsdagboek.

Pardon? Ja, dat hoor je goed. Een dankbaarheidsdagboek is een soort van dagboek waarin je korte lijstjes maakt van dingen die je dankbaar of gelukkig maken. Je hoeft geen hele ‘liefste dagboek’-verhalen neer te pennen, dus geen excuses om niet vol te houden!

Hoe doe je het exact?
Maak een lijstje, in bullets, van alle positieve zaken die je die dag overkomen zijn. Of dat nu een overheerlijke latte, een gevonden muntstuk van 50 cent of een nieuw paar schoenen was. Geen grote keerpunten in je leven (al kan daar in het geval van de schoenen over gediscussieerd worden), maar de kleine ervaringen die een glimlach op je gezicht toveren.

Hoe werkt het?
Hoe kan zoiets nu invloed hebben op je humeur? Wel, volgens experten kan het neerschrijven van minstens drie dingen waar je dankbaar voor bent ervoor zorgen dat je de dag op een positieve manier afsluit, waardoor je hersenen zich vooral zullen focussen op het positieve en minder energie verspillen aan de mindere kanten.

En wat als je nu een serieuze baaldag hebt, waarop zelfs zulke lijstjes niet meer helpen? Pas dan je techniek een beetje aan. Giet de problemen die je ervaart in de vorm van een vraag. Vervolgens ga je slapen, en wedden dat je de volgende dag onbewust een besluit genomen hebt?

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/2738960/2016/06/14/Met-dit-trucje-van-twee-minuten-ga-je-altijd-goedgeluimd-slapen.dhtml

Het moeten zeker geen overvolle a4 papieren zijn die je vol gaat schrijven. Maar echt gewoon kleine dingen die je die dag als leuk en super hebt aangevoeld. Wij mensen blijven heel snel in het negatieve hangen en juist daardoor zie je het positieve niet meer of voel je dat niet meer. Door te schrijven ga je juist dat negatieve weg trekken en haal je het positieve naar boven. Als je dan zoiets schrijft blijf er dan ook even bij stil staan met je gevoel. Dan ga je aanvoelen dat je van die kleine geluk momentjes ook kan genieten, en zal je ook ’s avonds en als je naar bed gaat een betere nachtrust hebben.
Wij mensen blijven veel te lang in een negatief spiraal hangen en juist daardoor zal je dit ook geestelijk en lichamelijk gaan voelen op een moment. Voor alles is er een oplossing, en dat begint zoals bij vele dingen met kleine dingen te gaan doen en veranderen.

http://slideplayer.nl/slide/2018896/

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties