Bekijk het leven eens door de ogen van een autist dankzij deze app

De kans is groot dat je wel minstens iemand kent met een autismespectrumstoornis, misschien wel zonder dat je het zelf beseft. Maar het blijft moeilijk om je in te beelden hoe een autist het leven (anders) ervaart. De Britse National Autistic Society brengt daar nu verandering in met een virtual reality app waarmee je even kunt leven als iemand met autisme.

In de bijhorende video zien we de 10-jarige autistische Alex Marshall en zijn moeder in een shoppingcenter. De mama moet even een ticket kopen en Alex wacht op een bankje. Maar de prikkels rondom hem, worden het kind al snel te veel. Uiteindelijk wordt alles zwart voor zijn ogen, en moet zijn mama hem naar buiten meenemen zodat hij terug kan kalmeren. Heel erg pakkend.

Natuurlijk bekijkt niet iedereen met autisme het leven op deze manier, aangezien er heel veel verschillende vormen van de stoornis zijn. Maar voor de jonge Alex vomen de vele prikkels een aanslag op zijn overgevoelige zintuigen.

Wil je de wereld ook eens door de ogen van Alex beleven? De app is gratis te downloaden in de Apple Store en in de Google Play Store. Je moet zelf wel nog even een virtual reality bril regelen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2739838/2016/06/15/Bekijk-het-leven-eens-door-de-ogen-van-een-autist-dankzij-deze-app.dhtml

Teveel prikkels en onbekende omgevingen kan het nodige uitlokken bij deze mensen. Spijtig genoeg zijn er altijd die dan al snel gaan veroordelen of een vooroordeel hebben naar de ouders toe. Alhoewel deze goed weten hoe ermee om te gaan, maar zeker niet altijd even makkelijk is.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties