5 signalen dat het tijd is om je beha weg te gooien
Hoe zeer je ook gesteld bent op die ene favoriete beha, je ondergoed op tijd vervangen is belangrijk om je borsten voldoende steun te geven. Deze tekens wijzen erop dat je beha zijn mooiste tijd wel gehad heeft en aan vervanging toe is.
De rek is eruit
Zit je al op het laatste haakje van je beha achteraan, en krijg je het gevoel dat het nog wel wat strakker mag? Dan heeft de beha aan elasticiteit verloren. Aan de voorzijde van je beha, tussen de twee cups in, moet dat stukje stof tussen de twee beugels tegen je lichaam aangedrukt zitten. Zit daar een opening of lijkt het daar te los te zitten, dan is je beha versleten. Ook als de bandjes al op hun strakste zitten en toch blijven afzakken, heeft je beha zijn beste tijd gehad.
Zichtbare schade
Zijn er haakjes kapot, komt er een beugel uit de stof piepen of is er een bandje losgeschoten? Dat zijn tekenen dat je de beha intensief en lang gebruikt hebt (proficiat), maar dat je hem verder mag bedanken voor bewezen diensten. Hop naar het volgende exemplaar.
De beha is te klein
Soms past een beha plots niet weer, hoewel hij voorheen als gegoten zat. Het kan zijn dat je borsten op miraculeuze wijze groter zijn geworden, maar een andere verklaring is dat de cups kunnen krimpen door ze vaak te wassen. Zeker bij katoenen stofjes gebeurt dat wel vaker. Past de cup niet meer perfect rond je borst of komt de band op je rug te hoog, dan is de beha door slijtage te klein geworden.
Hij zit oncomfortabel
Het is een open deur intrappen, maar zit je beha op één of andere manier niet meer comfortabel, dan gooi je hem beter weg. Een degelijke beha hindert niet en voel je niet zitten terwijl je hem draagt. In het andere geval biedt hij niet meer genoeg steun en is het tijd voor een nieuw exemplaar.
De vorm is anders
Heeft de (voorgevormde) cup rimpels gekregen of is die van vorm veranderd, dan is het ook tijd om een nieuwe te kopen. Als je borsten niet meer mooi in de cups passen, dan draag je geen goede beha. Om goed te zijn vervang je een beha elke 6 maanden (slik), al kan je door regelmatig af te wisselen en je collectie uit te breiden die tijdspanne wel verlengen.
Heel wat vrouwen dragen tot hij helemaal versleten is. Maar eigenlijk is dat niet goed. Omdat hij zorgt voor ondersteuning van de borsten, dat toch een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven. Ook kan een versleten beha gaan schuren op de huid onder de borsten en dat kan wondjes veroorzaken. Dus toch belangrijk om je beha op tijd te veranderen.
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/
AUM MANI PADME HUM
Wanneer is het tijd om je beha te vervangen?
Zijn de beha’sin jouw lingerielade nog in goede toestand? Met de soldenperiode in zicht is het misschien wel nodig om ze even te inspecteren en ‘versleten’ exemplaren de prullenbak in te gooien. Maar hoe weet je nu of jouw beha’s toe zijn aan vervanging? Sandra Dedecker van Chantelle Lingerie vertelt je waar je precies op moet letten.
Iedereen heeft ongetwijfeld nog één of meerdere beha’s rondslingeren die niet meerdoor de beugel kunnen. Nochtans is het dragen van een ‘versleten’ beha niet zo’n goed idee als je je borsten de nodige ondersteuning wil geven. Ook Sandra Dedecker, productmanager bij Chantelle Lingerie, waartoe lingeriemerken Chantelle, Passionata, Chantal Thomass en Femilet behoren, is dezelfde mening toebedeeld. Wij vroegen haar waarop je moet letten.
Hoe weet je of je beha aan vervanging toe is?
“Het hoofddoel van je beha is het bieden van steun. Zodra je beha je niet langer de nodige ondersteuning geeft, is het met andere woorden tijd om je beha te vervangen,” benadrukt Sandra Dedecker. “Let er op dat je rugpand niet naar boven beweegt en horizontaal op je rug rust. Je vingers mmag je niet tussen het voorpand kunnen stoppen en dat voorpand moet comfortabel op je borstbeen leunen. De schouderbandjes mogen niet van je schouders zakken. Na een tijdje voel je niet alleen, maar zie je ook dat er beschadigingen zijn.” Hierbij wenst Dedecker nog een kleine kanttekening te maken. “We gaan er hier wel vanuit dat je meteen de juiste behamaat mee naar huis hebt genomen. Helaas hebben cijfers in het verleden al aangetoond dat zowat 70 tot 80 procent van alle vrouwen niet de juiste behamaat draagt.”
Hoe kan je de levensduur van je favoriete beha verlengen?
Zorg dragen voor je beha’s is van het grootste belang als je je favoriete exemplaren zo lang mogelijk wil dragen. “Beha’s moet je met de nodige zachtheid behandelen,” aldus Sandra Dedecker. “Stop ze in een wasnetje in de wasmachine, zodat de beugels niet beschadigd raken, kies voor een wasprogramma voor ‘fijne was’ en was ze nooit op warmere temperaturen dan 30°C. Leg ze na het wassen plat op een wasrekje te drogen en berg ze tenslotte netjes op in je lingerielade. Voorkom bij beha’s met voorgevormde cups zeker dat ze geplet worden, vooral als je ze in je reiskoffer inpakt, om blijvende deuken te vermijden. Vouw ze met de cups over elkaar, zodat ze hun vorm optimaal behouden. Bij niet-voorgevormde cups speelt dit minder een rol. ”
BRON: https://www.gva.be/cnt/dmf20180524_03527258/hierdoor-weet-je-dat-je-beha-aan-vervanging-toe-is
Vaak wachten vrouwen er te lang mee om deze weg te gooien. Het is niet altijd omdat deze versleten is maar voor omdat hij te klein of te groot is geworden. En borsten vragen toch ook naar een goede ondersteuning.
Aum Shanthi