5 signalen dat het tijd is om je beha weg te gooien

© thinkstock.

Hoe zeer je ook gesteld bent op die ene favoriete beha, je ondergoed op tijd vervangen is belangrijk om je borsten voldoende steun te geven. Deze tekens wijzen erop dat je beha zijn mooiste tijd wel gehad heeft en aan vervanging toe is.

De rek is eruit

Zit je al op het laatste haakje van je beha achteraan, en krijg je het gevoel dat het nog wel wat strakker mag? Dan heeft de beha aan elasticiteit verloren. Aan de voorzijde van je beha, tussen de twee cups in, moet dat stukje stof tussen de twee beugels tegen je lichaam aangedrukt zitten. Zit daar een opening of lijkt het daar te los te zitten, dan is je beha versleten. Ook als de bandjes al op hun strakste zitten en toch blijven afzakken, heeft je beha zijn beste tijd gehad.

Zichtbare schade

Zijn er haakjes kapot, komt er een beugel uit de stof piepen of is er een bandje losgeschoten? Dat zijn tekenen dat je de beha intensief en lang gebruikt hebt (proficiat), maar dat je hem verder mag bedanken voor bewezen diensten. Hop naar het volgende exemplaar.

De beha is te klein

Soms past een beha plots niet weer, hoewel hij voorheen als gegoten zat. Het kan zijn dat je borsten op miraculeuze wijze groter zijn geworden, maar een andere verklaring is dat de cups kunnen krimpen door ze vaak te wassen. Zeker bij katoenen stofjes gebeurt dat wel vaker. Past de cup niet meer perfect rond je borst of komt de band op je rug te hoog, dan is de beha door slijtage te klein geworden.

Hij zit oncomfortabel

Het is een open deur intrappen, maar zit je beha op één of andere manier niet meer comfortabel, dan gooi je hem beter weg. Een degelijke beha hindert niet en voel je niet zitten terwijl je hem draagt. In het andere geval biedt hij niet meer genoeg steun en is het tijd voor een nieuw exemplaar.

De vorm is anders

Heeft de (voorgevormde) cup rimpels gekregen of is die van vorm veranderd, dan is het ook tijd om een nieuwe te kopen. Als je borsten niet meer mooi in de cups passen, dan draag je geen goede beha. Om goed te zijn vervang je een beha elke 6 maanden (slik), al kan je door regelmatig af te wisselen en je collectie uit te breiden die tijdspanne wel verlengen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2718390/2016/05/29/5-signalen-dat-het-tijd-is-om-je-beha-weg-te-gooien.dhtml

Heel wat vrouwen dragen tot hij helemaal versleten is. Maar eigenlijk is dat niet goed. Omdat hij zorgt voor ondersteuning van de borsten, dat toch een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven. Ook kan een versleten beha gaan schuren op de huid onder de borsten en dat kan wondjes veroorzaken. Dus toch belangrijk om je beha op tijd te veranderen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM