Half jaar adempauze voor mensen met schulden

Half jaar adempauze voor mensen met schulden

Mensen met zware schulden krijgen een adempauze om orde op zaken te stellen. Ze ontvangen dan maximaal zes maanden geen aanmaningen of telefoontjes van deurwaarders.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) en minister Ard van der Steur (Justitie) kondigen dat vandaag aan.

Afdwingen
Gemeentelijke schuldhulpverleners kunnen nu al met schuldeisers afspreken om even geen rekeningen te incasseren, maar zo’n pauze afdwingen kan nog niet. Het kabinet gaat dat nu mogelijk maken. In de periode dat de aanmaningen niet worden verstuurd, moeten met de schuldhulpverlening afspraken worden gemaakt hoe de financiële problemen worden aangepakt.

Reageren kan vanaf vandaag
Klijnsma en Van der Steur overlegden over de maatregel met belangbehartigers van schuldhulpverleners (NVVK), gerechtsdeurwaarders (KBvG), de vier grote steden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Ook andere organisaties kunnen vanaf vandaag reageren op dit ontwerpbesluit. Het kabinet wil de maatregel op 1 januari komend jaar laten ingaan.

De Tweede Kamer dringt al langer aan op een adempauze voor mensen die in de schuldhulpverlening zitten.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/adempauze-mensen-schulden/

Wat zit hier achter denk ik dan. Als je iemand een adempauze geeft schuif je alles toch maar op. En in die periode zouden de personen als nog meer kunnen uitgeven zodat hun schuldenlast nog meer oplopen. Hier zou iets meer informatie mogen overkomen, ook naar de mensen toe mocht de maatregel van kracht gaan. Ook wat de nadelen ervan zouden kunnen zijn.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM