Vandaag vieren we de geboorte van Boeddha…

Ieder jaar wordt de geboorte van Boeddha herdacht door de boeddhisten in Japan en Taiwan die de Chinese kalender volgen. Dit vindt plaats op de 8e dag van de 4e Chinese maanmaand, meestal in mei. Voor de Mahayana-boeddhisten (boeddhistische stroming waarin het ideaal van volmaaktheid heel belangrijk is) is dit een van de belangrijkste feesten. Ze noemen dit feest ook wel Hana Matsuri.

2jpg

De geboorte van Boeddha wordt dit jaar op zaterdag 14 mei gevierd. Kinderen dragen bloemen in hun haar ter ere van Boeddha en de komst van de lente. Ze staan in de rij voor een bezoek aan de tempel, waar ze geurige thee over een beeld van Boeddha als baby gieten. Dit is ter herinnering aan zijn geboorte, toen de goden twee waterstromen naar beneden lieten stromen. Volgens de legende ging de naderende geboorte van Boeddha gepaard met veel wonderbaarlijke gebeurtenissen en aardbevingen. Zijn moeder zou Máyádevi hebben geheten. Zij was getrouwd met de koning van een klein koninkrijk op de grens met Nepal. Zij had een droom waarin Boeddha in de gedaante van een sneeuwwitte olifant haar baarmoeder binnenging. Deze droom en de natuurlijke voortekenen werden door 64 hindoe priesters uitgelegd. Zij voorspelden de geboorte van een zoon die of een machtig vorst zou worden of, indien hij zich het lijden van de mens bewust wordt, een verlosser. Boeddha werd geboren als Siddhartha Gautama. Siddhartha betekent: ‘hij, wiens doel is volbracht of van wie elke wens vervuld is’.

1

De organiserende Chinees-boeddhistische Buddha’s Light International Asscociation (BLIA) viert zaterdag de geboorte van Boeddha in  haar He Hua-tempel aan de Zeedijk in Amsterdam. De viering van Boeddha’s geboortedag vond voorheen vooral plaats in kleine tempeltjes bij mensen thuis, maar sinds 1995 kent de dag een openbaar karakter en wordt de viering op en rond de Nieuwmarkt in Amsterdam gehouden. Iedereen is welkom

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2016/05/14/vandaag-vieren-we-de-geboorte-van-boeddha

Het is en blijft een mooie traditie.
En net zoals iedereen die geleefd heeft een verjaardag heeft en deze gevierd wordt is dat ook met deze dag zo. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM