Freezlab opent in Amsterdam: ‘Een sauna, maar dan omgekeerd’

In het Amsterdamse Olympisch Stadion is een zogenoemd Freezlab geopend, waar je in een omgekeerde sauna kunt ‘vertoeven’: een cabine waarin het 110 graden vriest.

Waarom je daar in hemelsnaam vrijwillig in zou gaan? “Omdat het goed voor je is”, zegt bedrijfsleider Bastiaan Swager tegen Het Parool.

Het ideale medicijn
“Je herstelt sneller van blessures, mensen met reuma krijgen er minder pijnklachten door, het stimuleert de doorbloeding, activeert het immuunsysteem en het helpt tegen psoriasis. Bovendien krijg je er een lekker gevoel van: er komt endorfine vrij, en serotonine, twee stofjes waarvan je je lekker gaat voelen”, klinkt het overtuigende verhaal van Swager.

Je lichaam in paniek
Dat je imuunsysteem door kou beïnvloed kan worden, bewees iceman Wim Hof in samenwerking met het Radbous Ziekenhuis. Via ademhalingstechnieken en blootstelling aan extreme kou wordt het lichaam als het ware in een korte staat van paniek gebracht. Als gevolg daarvan wijzigt de eigen stofwisseling en nemen ontstekingsreacties af. Freezlab borduurt voort op die inzichten, schrijft de krant.

Verplichte accessoires
Koukleumen in het Freezlab doe je gekleed in enkel je ondergoed. Verder krijg je een haarband, mondkapje, handschoenen en sloffen (allemaal verplicht), en word je verteld vooral niet tegen de wanden te leunen, omdat je daar aan vast kunt vriezen.

Cryotherapie
In de allereerste vriescabine van Nederland kun je zogenaamde ‘cryotherapie’ ondergaan, therapie die in korte tijd al behoorlijk populair aan het worden is. Het publiek van Freezelab is enthousiast en divers, volgens Het Parool “een combinatie van hip, gezond en populair”. Ook sporters brengen graag een bezoekje. Profs herstellen door de cryotherapie sneller van zware inspanningen en zijn zo beter belastbaar, aldus sportartsen. Je kunt bij Freezlab je blessures ook lokaal laten koelen. De vriescabine is niet geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk, zwangere vrouwen en mensen met longaandoeningen.

Aftikken
Voor € 28 mag je drie hele minuten de kou in: de eerste 20 seconden in -60 graden, daarna in -110. De heilzame werking van de extreme kou schijnt toe te nemen wanneer je frequent in het Freezlab te vinden bent. Daarom kunnen liefhebbers ook een abonnement aanschaffen: voor € 98 per maand mag je zo vaak als je wil. Een nieuwjaarsduik is er niks bij. Zou jij het willen proberen?

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/901166/

Ik sta voor alles open en zal alles uit proberen voor ik het een ander aanbeveel maar hier krijg je me niet in. Dan mag het nog zo goed zijn voor het lichaam nee ik pas ik echt voor.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties