Al zes jaar barstende hoofdpijn

Ronsenaar Nikita Machtelinckx (24) lijdt al zes jaar aan clusterhoofdpijn. Vorig jaar kreeg hij een neurostimulator ingeplant om de aanvallen van hoofdpijn weg te werken of te reduceren, maar deze week moet hij een nieuwe krijgen. Kostprijs: 10.000 euro. “Maar omdat het geen erkende ziekte is, moet ik de kosten voor de ingreep en het apparaat zelf betalen.”

Nikita, dakwerker van beroep, kreeg op zijn achttiende plots af te rekenen met stekende hoofdpijnaanvallen. “Na het werk had ik stekende hoofdpijn”, herinnert hij zich nog goed. “Ik kon niet stilzitten en riep van de pijn. Ik weet nog dat Gwendoline zei ‘iedereen heeft wel eens hoofdpijn.’ Maar de hoofdpijn bleef voortduren. De huisarts stelde als diagnose dat ik migraine had en schreef medicatie voor, maar dat hielp niet. Ik ging ook naar de tandarts omdat ik dacht dat de oorzaak bij mijn tanden lag. Maar die bleken helemaal in orde. Uiteindelijk werd in het Gentse UZ vastgesteld dat ik clusterhoofdpijn had.”

Nikita kreeg zware medicatie voorgeschreven. De aanvallen verminderden, maar kwamen toch weer geregeld terug.

Uiteindelijk kreeg hij vorig jaar een neurostimulator ingeplant. Voor de ingreep betaalde het jonge gezin, dat ook nog dochtertje Kayleeh (4) heeft, de som van 5.000 euro. “Niet terugbetaald”, vervolgt Nikita. “Want het is geen erkende ziekte. Gelukkig bleven de aanvallen weg na de ingreep en kon ik eindelijk weer een normaal leven leiden. Maar nu blijkt dat de stimulator het heeft laten afweten. Er moet dus een nieuwe worden ingeplant. De normale kostprijs voor zo’n ingreep is 25.000 euro, maar we moeten er ‘maar’ 10.000 euro voor betalen.”

Nikita en Gwendoline vroeg ook het koningspaar om hulp in een brief. Het verzoek werd doorgestuurd naar federaal minister Maggie De Block. “De ingreep kan niet worden terugbetaald”, liet De Block weten. “Er zijn nog onvoldoende wetenschappelijke en klinische resultaten die aantonen dat deze behandelingstechniek voldoende resultaat en werkzaam is op lange termijn”, klonk het.

Financieel zwaar

Nikita is sinds een jaar in ziekteverlof. “We hebben ondertussen ook een woning gekocht en zijn die aan het renoveren”, vertelt Gwendoline. “Financieel weegt dit dan ook heel zwaar door voor ons. Vandaar dat we samen met familie en vrienden de pannenkoeken-en snoepactie zijn gestart.” Nog tot 25 mei kunnen er pannenkoeken besteld worden via http://goo.gl/forms/uNTYKBNouP. Op zaterdag 7 mei worden op de Grote Markt, tussen 8 en 12 uur, ook snoepzakjes verkocht en kunnen pannenkoeken besteld worden.

BRON: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-ronse/al-zes-jaar-barstende-hoofdpijn-a2693516/

Wat mij hier tegen de kop stoot voor deze mensen is de uitspraak van Maggie De Block. Onvoldoende wetenschappelijk bewijs. Clusterhoofdpijn het wordt niet herkent en daar moet je het mee doen. Deze mensen die ermee geconfronteerd worden leven in een hel. Nu heeft de persoon een jaar goed geweest met deze neurostimulator. Dan denk ik toch dat deze recht mag hebben op een nieuwe en misschien betere.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertentie