Verklaring van International Campaign for Tibet bij het overlijden van Harry Wu, mensenrechten advocaat

Harry Wu

Harry Wu

Het bestuur en de medewerkers van International Campaign for Tibet zijn diep bedroefd door het overlijden van Harry Wu. Harry was een fervent mensenrechtenactivist, wiens levenslange missie gewijd was aan het documenteren het onthullen van de afschuwelijke misstanden in Chinese werkkampen (Laogai). Harry was een dierbare vriend van het Tibetaanse volk en had veel respect voor Zijne Heiligheid de Dalai Lama.

Tsering Jampa, Executive Director van International Campaign for Tibet in Europe zei: “Harry was onverschrokken, vasthoudend, en volledig toegewijd. Dit was het levenswerk. Hij overleefde vele jaren van marteling in Laogai en werd één van de felste internationale voorvechters van mensenrechten en democratie overal ter wereld. Hij informeerde de wereld, in gruwelijk en persoonlijk detail, over het brute Chinese strafrechtsysteem, dat gericht was op politieke gevangenen en “onruststokers” zoals hij. ICT-kantoren in de VS en Europa hebben het voorrecht gehad om jarenlang met Harry Wu samen te werken en we herinner ons zijn standvastige inzet in de strijd tegen geweld en onrecht in China en daarbuiten. Zijn baanbrekende werk bij de Laogai Research Foundation is een waardevolle belichaming van zijn nalatenschap. Hij zal zeer gemist worden.”

Harry Wu en Dalai LamaHarry Wu samen met de Dalai Lama

Voor meer informatie over Harry Wu, en over de situatie in Chinese werkkampen kunt u terecht op www.laogai.org en www.laogaimuseum.org.

BRON: https://www.savetibet.nl/nieuws-en-agenda/nieuwsoverzicht/2016/april-2016/verklaring-van-international-campaign-for-tibet-bij-het-overlijden-van-harry-wu-mensenrechten-advocaat/

In stilte een kaars.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties