Ongelukkig in je relatie? Negen vragen die je je kan stellen

https://youtu.be/YGV5o6UHjxM

De beslissing of je wel of niet bij een partner blijft met wie je misschien niet helemaal gelukkig bent, is een zware dobber. In dit filmpje van de filosofische academie ‘The School of Life’ legt schrijver en filosoof Alain De Botton negen vragen voor die je jezelf kan stellen als je je partner wil verlaten.

In de twijfel over je relatie ervaar je een gevoel van existentiële eenzaamheid, legt De Botton uit. Er is geen God meer die kwaad gaat worden, je wordt niet meer te schande gemaakt in de maatschappij en psychologen beweren dat kinderen beter opgroeien in een gebroken dan in een ongelukkig gezin. Het enige waarop we ons nog kunnen baseren, is hoe we ons voelen. Vervelend, want die gevoelens veranderen en zijn niet altijd rationeel te verklaren.

Daarom geeft De Botton een checklist van negen vragen die je jezelf kan stellen om de dialoog met jezelf op gang te trekken. Als je over alle negen hebt nagedacht en je wil nog steeds vertrekken, dan is dat misschien de beste oplossing.

1. Ligt de reden waarom je je ongelukkig voelt bij deze specifieke partner? In welke mate is het gewoon een onvermijdelijk gevolg van elke poging om met iemand samen te leven?

2. In welke mate draag je zelf bij tot de onenigheid? Op welke manier ben je zelf niet de makkelijkste om mee samen te zijn?

3. Denk na over vervelende trekjes in je vorige partners en mensen die je kent en die je huidige partner niet heeft. Waarover maken jullie geen ruzie?

4. Onderzoek mogelijke verliefdheden, door ze beter te leren kennen.

5. Kijk hoeveel seksueel aantrekkelijke en intelligente single mensen er zijn en hoeveel van die mensen die je vindt op datingapps, je ook tegenkomt in het dagelijks leven.

6. Probeer een andere conversatie met je partner, eentje waarin je niet beschuldigt maar uitlegt waarom je verdrietig bent over sommige zaken.

7. Denk na over hoe je je zou voelen als kind wanneer je twee kleine slaapkamers zou krijgen, twee nieuwe stiefouders en mogelijk nieuwe halfbroertjes en halfzusjes.

8. Vraag je af hoe normaal het is voor mensen om geweldige seks te hebben na 22 jaar samen zijn.

9. Besef  dat de mogelijkheid bestaat dat je een vertrouwd gevoel van ongelukkig zijn inruilt voor een nieuwe, meer complexe vorm van ongelukkig zijn.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20160424_02254635/ongelukkig-in-je-relatie-negen-vragen-die-je-je-kan-stellen

Je ongelukkig voelen in een relatie is jezelf ziek maken. Je kan dan nog zoveel doen of willen doen als iets niet meer gaat dan moet je keuzes maken. Maar in eerste instantie moet je ook uitgaan van waar het gevoel vandaan komt. Het kan even goed zijn dat het probleem ook bij jezelf te vinden is. Nu kan je wel allerlei punten aanhalen misschien, maar in een relatie gaat het ook over wikken en wegen vertrouwen en elkaar de vrijheid gunnen. Juist hoe ga je ermee om, en waar leg je de grens. Dat moet je in een relatie duidelijk afspreken dan ga je merken dat een relatie ook kan slagen. En iedere relatie kent zijn dipje en daar moet je doorheen. Net zoals een relatie in het begin prachtig kan zijn zal het met de jaren er ook anders uitzien en ook daar moet je altijd over kunnen blijven praten.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties