NARCISTISCHE MENSEN POSTEN MEER SELFIES

Narcistische mensen posten meer selfies

Soms verdwaal je op social media, en eindig je op een account van iemand die je niet eens kent. Je scrolt door haar foto’s en het enige wat je ziet zijn selfies, selfies en nog eens selfies. Guess what… Dan zou het weleens een narcist kunnen zijn!

Soms dan beland je voor je er erg in hebt, op het profiel van een wildvreemde. Terwijl jij naar beneden aan het scrollen bent, kom jij er gaandeweg achter dat er op haar profiel niets anders dan honderden selfies staan. Uit een nieuwe onderzoek is gebleken dat narcistische mensen meer selfies op social media posten. Dus wie weet bevind jij je wel op het profiel van een toch wel erg narcistische dame.

Afbeeldingsresultaat voor selfie

Het onderzoek
Onderzoekers van de Universiteit van Korea onderzochten hoe narcisme betrekking heeft op het selfie-gedrag van iemand. Daarbij werd ook gekeken naar de interesse in de reacties die ze onder hun foto’s ontvangen. Wat bleek… De onderzoekers hebben ontdekt dat mensen met een hogere mate van narcisme, een gunstigere houding hebben ten aanzien van het posten van selfies met puur en alleen zichzelf op de foto.

Meer bewondering verwerven
Hun betrokkenheid bij het ontvangen van reacties onder hun selfies en hun interesse in andermans selfies, betekent echter niet dat ze meer kans hebben om een reactie te plaatsen. Narcisten hebben de neiging tot meer zelfveredeling, om hierdoor weer meer bewondering te verwerven. Dit vertelde Brenda K. Wiederhold van het Interactive Media Institute in Californië.

Logica
Ergens zien wij hier de logica wel van in. Het is toch altijd wel weer fijn wanneer iemand onder jouw foto zijn bewondering voor je uitspreekt. Misschien moeten wij allemaal maar eens wat meer selfies gaan posten. Goed voor een zelfvertrouwen boost!

Ergens begrijp ik dit wel, ze zoeken naar een beter zelfvertrouwen. Maar als ze dan een negatief schrijven krijgen vallen ze in een dal. Ze zoeken naar bewondering en naar hen zelf eigenlijk. Ze kunnen soms ook die vraag stellen bewust om zo meer vertrouwen te krijgen. Alleen moeten dan ook voor zichzelf goed uitkijken dat ze niet in zo een dal vallen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertisements

8 Comments:

 • Banana

  Altijd maar bevestiging zoeken.. vermoeiend lijkt me dat!
  Ik heb t onderzoek al talloze keren voorbij zien komen. Nu maar hopen dat je facebook account niet in de DSM wordt opgenomen 😉

 • Dat ken ik allemaal niet wat je schrijft in je laatste zin Banana facebook heb ik helemaal niet en wil ik ook gewoon niet.

  Altijd opzoek zijn naar bevestiging maar ook naar je zelfvertrouwen is op een moment vermoeiend maar ook voor deze die met zo iemand leven moeten of als vriend hebben.

  Aum Shanthi

  • Dat weet ik 😉

   De DSM is het psychiatrisch handboek om diagnoses te stellen. Wat ik zei was een grapje: dat psychiaters straks nog eens op facebook gaan kijken om een diagnose te stellen. Maar zover zal het wel niet komen (hoop ik) 😉

 • Daar zou ik nog niet zo zeker van zijn. Ook zei verleggen hun grenzen merk ik op.
  Natuurlijk is het zo als mensen met zo een persoonlijkheid rondlopen dat heel vaak bevestiging zoeken in allerlei dingen.

  Ik weet het van het grapje 😉 moet ook kunnen.

  Aum Shanthi

 • Ik kijk liever naar een kluitje narcissen in het gras.

  Vriendelijke groet,

 • En die kunnen zo mooi zijn.

  Aum Shanthi

 • Worden kinderen narcistisch(er) door selfies?

  Kinderen van nu lijken continu bezig met het maken van selfies. Maar wat zijn de gevolgen hiervan voor hun ontwikkeling en zelfbeeld?

  Worden ze er narcistischer van? Blendle tipt het artikel van Opzij.

  Het begint bij de ouders
  Decennia terug werden er alleen foto’s gemaakt bij bijzondere gelegenheden, op verjaardagen en vakanties. Nu leggen ouders van jongs af aan álles vast van hun kinderen. “Drie meter op je loopfietsje? Filmpje! Themaweek op school? Ga maar naast je werkstuk staan, maak ik een foto van je. Gevallen? Foto van de wond!”

  Kim Kardashian
  Als ze opgroeien, gaan kinderen tegenwoordig ook steeds meer foto’s van zichzelf maken, waarbij ze een voorbeeld nemen aan populaire figuren uit Jersey Shore of aan Kim Kardashian. Lang niet alle ouders zijn daar blij mee, want “de selfies van Kim Kardashian zijn nogal vaak een soort van soft-erotisch dan wel gewoon pornografisch. Veel borst, veel bil, veel naakt, veel lip, veel ordinair. Liever niet dat je kind dat ook doet.”

  Narcistischer
  Uit vragenlijsten van wetenschappers blijkt dan ook onomwonden dat jongeren tegenwoordig narcistischer zijn dan een aantal decennia geleden. Er zijn onderzoekers die zich zorgen maken, maar er zijn er gelukkig ook die zeggen dat de social media goed zijn voor het opbouwen van zelfvertrouwen. Het hele artikel van Opzij lees je hier via Blendle (€).

  BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/worden-kinderen-narcistischer-selfies/

  Er worden nogal heel wat selfies genomen, maar of dit nu kan leiden tot een narcistische persoonlijkheid dat betwijfel ik.

  Aum Shanthi

 • 3 (on)bewuste motieven waarom we vasthouden aan een narcistische relatie

  En daar zit je dan… Precies in díe relatie waarvan je altijd hebt geroepen dat je een dergelijke relatie vooral níet wilt hebben. Maar eruit stappen doe je gek genoeg ook weer niet. Wat zijn dan toch die (on)bewuste motieven?

  1. Je bent bang om alleen te zijn
  Eén van de voornaamste redenen waarom mensen in een relatie met narcistisch misbruik blijven is vaak, omdat we denken dat we nooit meer een geschikte partner zullen vinden. En dan maar beter een partner waarvan we weten dat die niet goed is voor ons, dan misschien een andere partner die eventueel nog slechter zou kunnen zijn voor ons. In feite is deze reden gebaseerd op angst. En de gedachte om je leven alleen te moeten slijten is vaak lastiger dan het idee dat je partner misschien niet de juiste is, want je bent in ieder geval niet alleen. Het kan ook zo zijn dat je al verschillende slechte relaties hebt gehad en je dus beschaamd voelt over het feit dat je wederom in een dergelijke relatie bent beland. Je voelt jezelf een probleemgeval of een mislukkeling en wat zouden anderen wel niet denken? Toch is het goed om voor jezelf te kiezen, fouten maken mag, blijkbaar heb je iets te leren en door alleen te zijn en uit een dergelijke relatie te stappen, kun je werken aan je eigenwaarde. 


  2. Hoop
  Hoop is altijd een grote drijfveer, zeker in nare situaties. Hoop is ook in deze relatie precies datgene wat je op de been houdt en wat de motor is. Je wacht en hoopt op dat ene moment waarop je relatie eindelijk stabiel en harmonieus zal zijn. Een relatie met een narcist zal echter nooit harmonieus en stabiel zijn. De narcist draagt daarvoor te veel boosheid, list en bedrog met zich mee. De enige manier om de relatie draaglijk te maken, is om alles te accepteren wat de narcist doet en geen kritiek of eigen mening te uiten en je begrijpt, een dergelijke relatie is niet haalbaar. Tenzij je een schim wilt worden van de ander. Toch zijn we vaak in deze relatie druk bezig om iedere keer naar een manier te zoeken waarop we wel kunnen samenleven en communiceren met deze destructieve partner. Met als gevolg dat we onszelf meer en meer aanpassen, meer en meer afstemmen op deze partner en onszelf gaandeweg “vergeten”. Maar ook door simpelweg te ontkennen waar we inzitten, kunnen we de hoop in stand houden dat deze relatie uiteindelijk op termijn wél zal gaan werken en wél een succestory zal gaan worden. Je hebt niet voor niets het gezegde: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Diep van binnen weten we namelijk wel beter.
  ad by streamads
  Voelt jouw huid als schuurpapier?
  Dat is nu voorbij. Er is nu een geweldig product dat standaard in je tas hoort. Schuurplekken door sporten, kleding, het werkt altijd. Je kan de spray… Lees meer
  Gesponsord door Smoovall

  3. Je laat de positieve momenten zwaarder wegen dan de negatieve
  Op zich een mooie eigenschap. Dan moet het echter wel in balans zijn, ofwel dat de positieve momenten absoluut moeten overheersen. En dit is niet het geval in een narcistische relatie. In het begin van de relatie was het misschien allemaal zo geweldig, romantisch en leuk. Hij/zij was zo geïnteresseerd en betrokken, de sex was goed, de aantrekkingskracht was geweldig, jullie konden heerlijk lachen met elkaar en de complimentjes kwamen stuk voor stuk voorbij. Dat kan toch niet voorbij zijn? Ergens moet die warme liefdevolle persoon toch nog steeds aanwezig zijn? Je hebt zoveel tijd, hoop, moeite en liefde erin geïnvesteerd en je houdt van hem en er zijn toch nog steeds zo nu en dan mooie momenten..? Maar denk eens aan de ontelbare keren dat de narcist je heeft vernederd en dit nog steeds doet. Denk aan de bedreigingen, het verbale en fysieke geweld. Alle negatieve benamingen waarin je misschien wel bent gaan geloven. Je laten geloven dat alles jouw schuld is, zelfs het eigen gedrag van de narcist… Weegt dat alles op tegen die sporadisch mooie momenten die slechts van korte duur zijn?

  Kruimels van de liefde
  Het is pijnlijk en moeilijk om voor jezelf toe te geven dat je in een destructieve relatie zit, het is echter nog pijnlijker om erin te blijven zitten en genoegen te nemen met de kruimels van liefde. Door voor jezelf te durven en leren kiezen, komt er ruimte en rust voor jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en je eigen “ik”. Wie ben jij, wat wil jij, wat voel jij en wat is jouw behoefte? Alleen zijn kan pijnlijk, maar ook bijzonder heilzaam zijn. Het geeft ons de tijd om te genezen en hopelijk gaan we ons opnieuw herinneren dat we het waard zijn om liefde te ontvangen die zacht, teder en oprecht is, niet de liefde waarin we gestraft worden, omdat we nee zeggen of een eigen mening hebben. Liefde betekent diepe genegenheid of toewijding hebben voor een ander. Dàt is liefde.

  BRON: http://www.ze.nl/p/162811/3_onbewuste_motieven_waarom_we_vasthouden_aan_een_narcistische_relatie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

'T is Maan

haken, breien, tuinieren, hardlopen en meer!

VanGodenEnMensen

(Nieuws) Over religie en filosofie door Paul Delfgaauw

Bewegen en nog veel meer

Bewegen kan altijd en overal

Vier elk klavertje

Omdat je leven het vieren waard is.

The Victoria Tales

"We are not interested in the possibilities of defeat. They do not exist." - Queen Victoria

ECLECT

Humanistisch Eclectisch Religieus

heyesther

create your own health and happiness

MichielZiet

Dagelijkse dingen die soms bijzonderder lijken dan je denkt.

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Hurricane Willem nu je hier bent. Welcome to the blog of Discobar Bizar, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Hurricane Willem whilst you are here!

CountingCatbirds

Juju & Journaling

mieniliciousblog

Zopas gescheiden dus mijn leven is een rollercoaster van emoties. Schrijven is een uitlaatklep. Benieuwd of het leven echt begint op 40 ...

Wimmeke

A grandmother is a little bit parent, a little bit teacher, and always a best friend.

Coaching De Lotus - kinder-en gezinscoaching

Vindt hier het antwoord op je vragen....

Mandy van Ewijk

moeder baby ontwikkelingen & nog meer

Leven met Chronische Lyme en Co-infectie

Een ziekte die je vaak niet van de buitenkant ziet.

De tijd van uw keuzes

In uw hersenen zit een systeem, een stemmetje in uw hoofd en een tijdsbalk.

Liestoire

|| Lies Tanghe ||

Feelings With Music

A diary combined with lyrics

KoningsKrabbels | Weblog van Sandra de Koning - van de Pol

Lief, Leuk, Lachen, Leven, Lessen, Lezen, Luisteren, Langdradig, Lastig, Lanterfanten, Lef, Loslaten & Later...

GezondheidsCentrum-HealthCentre Ludwig Tummers

Full Service Para-medisch & para-psychotherapeutisch GezondheidsCentrum

Chantal Art Angel Medium Healer

Healer. medium, auteur, kunst met een boodschap, spiritueel genezen, alternatieve geneeskunde, gezonde voedings adviezen

Sattva Chandra

Bewustzijn,spiritueel,New Paradigm MDT, Hypnose,Hspers

Grensgevallen

Een grens is een wens

Balzarelli

Schrijft

Solivagante

Sightseeing while Soulsearching

Bubbliciously me

Living the life you love....

Vera schrijft puur

Inspirerende gedichten over eigen ervaringen en gevoelens

lifebyjoe

Hi! Gezellig dat je even een kijkje neemt op mijn pagina. Ik neem je graag mee in mijn liefde voor beauty, fashion, lifestyle en alles wat er verder bij komt kijken. Ook hou ik enorm van al het mooie wat het leven te bieden heeft. Veel liefs Joëlle ღ ( but feel free to call me Joeシ )

Mooi Leven, by De Gans

Mindstyle blog over een zoektocht naar een mooi leven.

Sjennetnie

Van alles en nog niks!

gentryschrijft.wordpress.com/

Blogs over het onstuimige leven van een vrouw, moeder, student en verzorgster.

Mooi Leven (by Hans de Gans)

Leef een mooi leven in een mooie wereld

%d bloggers liken dit: