Jeugdzorgcentra willen meer grip op achttienjarige

Drie jeugdzorginstellingen uiten in een brandbrief hun zorgen over jongeren met een verstandelijke beperking die achttien jaar worden. 

De Eerste Kamer moet volgens hen haast maken met het aannemen van een nieuwe wet, waarin staat dat de jongeren langer – al dan niet gedwongen – onder toezicht van de hulpverlening kunnen blijven.

Sinds 2013
De ‘Wet zorg en dwang psychogeriatrische en verstandelijk gehandicapte cliënten’ is al goedgekeurd door de Tweede Kamer, alleen de Eerste Kamer moet ‘m nog aannemen. De wet ligt sinds 2013 ter behandeling in de Eerste Kamer.

‘Je weet: dit gaat mis’
De brief is ondertekend door bestuurders van de William Schrikker Groep, ’s Heeren Loo Zorggroep en Trajectum. Het gaat volgens een woordvoerder van de William Schrikker Groep over een groep van enkele honderden jongeren die de afgelopen jaren de volwassen leeftijd hebben bereikt en de hulpverlening de rug toe hebben gekeerd. “Jongeren van wie je weet: dit gaat mis. Het zijn vaak jongeren die erg beïnvloedbaar zijn. Ze komen bijvoorbeeld in de drugswereld terecht, worden opgelicht of vallen in handen van loverboys”, zegt de woordvoerder.

Begeleiding
Als de begeleiding, waar ze tot hun achttiende mee te maken hebben, langzamer zou worden afgebouwd, kunnen de problemen voor een groot deel voorkomen worden, vermoedt hij.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/jeugdzorgcentra-willen-meer-grip-op-18-jarige/

Deze jongeren zouden een betere begeleiding mogen hebben. Zoals hoe in de maatschappij hoe met werk en huishouden omgaan. Maar ook op financieel vlak moeten ze begeleid worden. Zoals beschreven staat zijn deze groep jongeren vaak heel beïnvloedbaar maar ook hebben ze soms geen besef van wat goed en niet goed is. Dan spreek ik nog niet over het drugswereldje maar ook hun laten manipuleren om dingen te doen dat eigenlijk niet zou mogen en ga zo maar door. Begeleiding en samen woonprojecten zou hier een goede uitkomst zijn.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM