KNUFFELEN IS GOED VOOR IEDEREEN

Waarom knuffelen goed voor je is

Is er überhaupt iets fijners dan ’s avonds in de armen van je lover in slaap vallen of een dikke vette knuffel van je beste vriendin krijgen? Van knuffelen word je niet alleen gelukkig, het doet ook nog eens veel goeds voor je gezondheid!

Of het nou om je hart gaat, je bloeddruk of je seksleven. Knuffelen is gewoon goed voor alles. Door de volgende dingen wil jij alleen nog maar knuffelen. Let’s go!

Say bye bye stress
Ben jij stressy as hell, dan is een dikke vette knuffel precies wat jij nodig hebt. Knuffelen zorgt voor een geluksmomentje, en dat is precies wat jij op dat moment kunt gebruiken.

Knuffelen maakt gelukkier
We halen even de wetenschap erbij, want wanneer je knuffelt, komt het hormoon ‘oxytocine’ vrij. Precies ditzelfde stofje verhoogt ook je geluksgevoel. Knuffelen dus!

Goed voor je hart
Ja echt, het is zowel letterlijk als figuurlijk goed voor je hart. Er is namelijk een keer onderzocht dat mensen die nooit knuffelen een hogere hartslag hebben.

Goede communicatie skills
Een knuffel staat gelijk aan duizend woorden. Met één goede knuffel, hoef je sommige dingen niet eens uit te spreken. Wat jouw lichaam wel niet allemaal zonder woorden kan zeggen…

Lage bloeddruk
Het is echt waar, een goede knuffel doet wonderen. Oók voor je bloeddruk. Al door een kleine aanraking komt er een stofje vrij in je hersenen, een stofje dat zorgt voor een lage bloeddruk.

Goed voor je seksleven

Knuffelen doet daadwerkelijk iets voor je lijf waardoor je vaker zin in seks hebt. Tijdens het knuffelen komt er namelijk dopamine vrij en dit hormoon verhoogt je seksuele verlangens!

Boost voor je relatie
Knuffelen is héél belangrijk voor je relatie! Mannen krijgen een blij en gelukkig gevoel van knuffelen, en vrouwen zelfs een gevoel van seksuele verzadiging. Hup, doen dus!

Van een slechte bui naar een goede bui
Al die angsten en zorgen die we tijdens het dagelijks leven hebben, heel vervelend. Maar het blijkt dat aanrakingen zoals knuffels die angsten en zorgen aanzienlijk verminderen.

Eenzaam
Soms, wanneer je je even heel eenzaam voelt, is een knuffel precies wat je nodig hebt. Het is een natuurlijk medicijn tegen gevoelens van eenzaamheid, zo is gebleken.

Een knuffel geven in een relatie, met vrienden of zelfs met onbekenden voelt zo goed aan. Toch zijn er echt mensen die er bang voor zijn om dit met elkaar te delen. Om verkeerd begrepen te worden of omdat er achterklap kan van komen. Natuurlijk in een relatie is dat niet zo, maar wel bij vrienden of bij onbekenden.
Psychisch kan dit zoveel doen.
Dan is het soms gewoon de vraag aan jezelf stellen, hou ik rekening mee anderen om zoiets te delen?
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO

Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

3 Comments:

 • Vijf redenen waarom knuffelen supergezond is

  Pak iedereen die je dierbaar is vandaag maar eens goed vast, want 21 januari is ‘Wereldknuffeldag’. Volgens de bezieler Kevin Zaborney een dag waarop er geen limiet mag staan op het knuffelen van familie, vrienden en je lief. Zijn advies: als je een vreemde wil omhelzen, vraag je toch beter even toestemming. Ook al is knuffelen dan bijzonder gezond.

  ‘Wereldknuffeldag’ bestaat sinds 1986, toen de Amerikaanse psycholoog Kevin Zaborney hem in het leven riep. Hij begon in zijn thuisstaat Michigan, maar in de loop der jaren kreeg zijn ‘National Hugging Day’ wereldfaam als ‘Weltknuddeltag’, ‘Nacional Dia del Abrazo’ en ‘Journée internationale des câlins’.

  Wanneer we iemand knuffelen, komt in het lichaam het hormoon oxytocine vrij, niet toevallig het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij hechting en vertrouwen. Het hormoon is cruciaal voor gevoelens van verbondenheid, liefde en vriendschap – niet te onderschatten als het aankomt op geluk.

  De hormonen die vrijkomen na een knuffel maken je niet alleen gelukkig, ze zijn ook gezond. Volgens een Amerikaans onderzoek uit 2005 wordt oxytocine gelinkt aan een lagere bloeddruk. Vrouwen die vaak geknuffeld werden door hun partner, hadden doorgaan een lagere bloeddruk. Ook op hun hart hadden de regelmatige knuffels een effect, want ze hadden gemiddeld een lagere hartslag terwijl ze geknuffeld worden. Het gevoel van een knuffel op je huid zendt bovendien signalen naar het gebied in je hersenen dat stress reguleert.

  Zeker wie angstig is, heeft baat bij knuffels, want een studie uit Amsterdam heeft uitgewezen dat knuffels en aanrakingen existentiële angsten kunnen verminderen. Zelfs een kleine aanraking kan even verbetering brengen in de mentale toestand van mensen met heel weinig zelfvertrouwen en diepgewortelde angsten.

  Je bent nooit te oud voor knuffels, integendeel: hoe ouder je wordt, hoe belangrijker ze worden. “Hoe ouder je wordt, hoe fragieler je fysieke toestand, waardoor menselijk contact steeds belangrijker wordt voor je gezondheid”, zegt psychologe Janice Kiecolt-Glaser van de Ohio State University. Volgens haar onderzoek naar stress en mentale gezondheid bij ouderen heeft eenzaamheid een enorme invloed op hun gezondheid. Een knuffel versterkt menselijk contact en vermindert die eenzame gevoelens.

  Je bent ook nooit te jong voor knuffels. Een bekende studie uit 1997 van de Emory University vond een link tussen aanrakingen en een lager stressniveau. Weliswaar bij ratten, maar toch gingen de onderzoekers ervan uit dat er ook bij mensen een verband is tussen hoe ze als volwassenen met stress omgaan en hoe ze als baby werden verzorgd.

  Knuffels zijn goed voor je relatie. Richard Wiseman, een professor psychologie aan de Universiteit van Herfortshire onderzocht de slaappositie van 1.000 koppels en zag een duidelijk verband tussen hoe dicht ze tegen elkaar aan sliepen en de kwaliteit van hun relatie. ‘Wereldknuffeldag’ hoeft dus niet op te houden als je gaat slapen.

  BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20170121_02687254/alle-redenen-waarom-knuffelen-supergezond-is

 • Waarom we meer moeten knuffelen (én zo doe je het niet)

  Knuffelen is goed om je bloeddruk en stressniveau te verlagen en je zelfvertrouwen op te krikken. In de Verenigde Staten is een knuffel bij een ontmoeting met een bekende normaal, terwijl wij Belgen het raar vinden als een kennis ons met open armen begroet. Omdat het zo gezond is, kunnen wat meer omhelzingen geen kwaad. Onderstaande tips kunnen helpen om het wat minder awkward te maken.

  Ikzelf ben heel verlegen. Ik haat handen schudden, want die zijn altijd klam tenzij ik een kwartier in de kou heb gewandeld. Als ik iemand voor het eerst ontmoet, krijg ik al meteen stress, want moet ik nu één of drie kussen geven. En laat me niet beginnen over knuffelen. Dan begin ik na te denken over links of rechts en breekt het angstzweet me uit. Hier in de westerse wereld ben ik niet de enige die stress krijgt van begroetingen en lichaamscontact, dat heeft onderzoek al aan het licht gebracht.

  Een experiment uit 1966 dat in de British Journal of Social and Clinical Psychology verscheen, bestudeerde de aanrakingen van geliefden in verschillende werelddelen. Zo deden koppels in Puerto Rico het wel 180 keer per uur. Dit hield verschillende soorten van contact in: handen vasthouden, de rug of haren strelen, en de hand op de knie leggen. In Parijs was dat 110 keer per uur en in Florida twee keer. Londense koppels raakten elkaar zelfs niet aan in dat uurtje. De Peurto Ricanen zijn sowieso lichamelijker ingesteld, mannen lopen arm in arm over straat, als teken van hun vriendschap. In België vinden we het bijvoorbeeld al raar wanneer de verkoopster ons hand aanraakt wanneer ze wisselgeld overhandigt.
  Gêne overwinnen

  Maar omdat knuffelen heel wat voordelen inhoudt – van stressbestrijdend middeltje, een boost voor je humeur tot een positief effect op je hart en bloedvaten – kan het geen kwaad om onze sociale gêne te overwinnen en het gewoon te doen: meer knuffelen. In de Verenigde Staten bestaan er professionele knuffelaars, die ongeveer 40 euro vragen om gedurende een halfuur met je in lepelhouding te liggen. In Nederland probeerde Linda Milder er ook haar broodwinning van te maken, maar de Amsterdamse heeft intussen haar praktijk opgedoekt. Het goede nieuws is dat je er niet per se voor moet betalen, je kan ook meer knuffelen met familie en vrienden. Om het niet te ongemakkelijke te maken, kun je het best opbouwen. Begin niet meteen iedereen minutenlang te knuffelen.
  Tips om zorgeloos te knuffelen

  Let ook op: niet iedereen vindt het leuk om geknuffeld te worden. Deze personen ervaren zelfs meer stress bij aanrakingen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een bepaalde vorm van autisme. Het niveau van lichamelijk contact waar we ons goed bij voelen, verschilt van persoon tot persoon. Hou daarom rekening met onderstaande tips voor je eraan begint.

  1. Lees de signalen van de andere. Als de persoon die je wil knuffelen stokstijf blijft staan, pak het dan rustig aan. Laat het initiatief dan aan de andere partij. Komt er niks of twijfel je, geef dan een hand.

  2. De ene houdt van zacht, de andere van een harde omhelzing. Begin zacht en wacht de stijl van je knuffelpartner af. Dan kun je je greep nog iets steviger maken.

  3. Niet alle collega’s stellen een knuffel op prijs. Als je collega ook een vriend is, kan het wel. Hebben jullie niet zo veel contact, dan is een knuffel waarschijnlijk een slecht idee.

  De uitzondering: in gevallen van uitzonderlijk verdriet kan een knuffel wel troost bieden, ook aan iemand die je minder goed kent. Dan geeft de aanraking een gevoel van veiligheid en troost.

  Hoe wijs je af?
  Ben je zelf niet zo’n knuffelaar, dan moet je een knuffel uiteraard niet beantwoorden. Maar weet wel dat de tegenpartij dit als beledigend kan beschouwen. Als je het niet graag doet of je hebt er geen zin in omdat de andere bijvoorbeeld niet fris ruikt, dan kun je best op de volgende manier de omhelzing afwijzen. Wanneer de andere naar je toe leunt, draai je lichaam dan naar één kant en steek je hand uit voor een handdruk.

  BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/3064653/2017/01/26/Waarom-we-meer-moeten-knuffelen-en-zo-doe-je-het-niet.dhtml

 • Ook onze huid kan honger hebben: waarom elkaar regelmatig knuffelen levensnoodzakelijk is

  Net zoals eten, drinken en slapen, is ook lichamelijk contact een basisbehoefte van de mens. “Huidhonger”, heet dat in een mooi woord. Vooral voor baby’s en jonge kinderen is het belangrijk, legde kinder- en jeugdpsychiater Binu Singh van de KU Leuven gisteren uit bij Van Gils & Gasten. Maar ook als volwassene is een stevige knuffel op tijd en stond noodzakelijk om gelukkig te blijven.

  Steeds meer kinderen hebben huidhonger, zo schreef De Morgen gisteren, omdat ze te weinig lijfelijke aandacht krijgen in bijvoorbeeld crèches of kinderopvang. “Hoe jonger je bent, hoe levensnoodzakelijker het is om veel lichamelijk contact te hebben,” legde Binu Singh gisterenavond uit bij Van Gils & Gasten, een kinder- en jeugdpsychiater van de KU Leuven. “Baby’s en kinderen zijn heel kwetsbaar, ze hebben volwassenen voor alles nodig. Zelfs nog om eten in hun mond te stoppen. Dan is het voor hen heel belangrijk dat ze merken dat er iemand is die hen graag ziet en voor hen zorgt. Je kan het nog niet tegen hen zeggen, maar ze moeten dat voelen en ervaren.” Door veel huid-op-huidcontact en knuffels, kunnen kinderen zich veilig voelen, wat belangrijk is voor de verdere ontwikkeling.

  Knuffelhormoon
  Maar ook als volwassene hebben we nog nood aan veel lichamelijk contact met anderen. We zijn intussen natuurlijk minder afhankelijk van anderen en redden het wel op ons eentje, maar dan nog kan te weinig lichaamscontact gevolgen hebben. “Je kan stress gaan ervaren, sneller depressief zijn enzovoort,” vervolgt Binu Singh. “Omgekeerd merken we ook dat aanrakingen bij volwassenen ervoor zorgen dat de hartslag en bloeddruk dalen. Onder meer het knuffelhormoon oxytocine komt vrij, het stofje dat ons lichaam blij maakt als we aangeraakt worden. We voelen ons er beter bij en ontspannen erdoor.”

  Huidhonger
  Heb je een tekort aan die aanrakingen, dan krijgt je huid letterlijk honger naar knuffels en intimiteit. Iets waar de jonge weduwe Esther Cohen eind vorig jaar al over getuigde in de Nederlandse krant AD, naar aanleiding van het boekje RouwLust over dit thema: “Het gaat niet over platte seks, maar om het gemis en verlangen. Na de dood van je man ben je al alleen; het taboe op seksuele verlangens vergroot de eenzaamheid. Mijn lichaam snakte naar een aanraking.” Maar je hoeft natuurlijk geen weduwe zijn om huidhonger te ondervinden. Ook alleenstaanden, oudere mensen of koppels waarbij geen lichamelijk contact meer is, kunnen een tekort aan lichamelijk contact krijgen. Hoe je huidhonger kan voorkomen? Neem elkaar regelmatig eens goed vast, geef letterlijk een schouderklopje of knuffel eens iemand – zomaar. Geef er ondertussen nog een complimentje bij, en je karma zit weer helemaal goed op deze complimentendag.

  BRON: https://www.hln.be/nina/psycho/ook-onze-huid-kan-honger-hebben-waarom-elkaar-regelmatig-knuffelen-levensnoodzakelijk-is~ac3cce8f/

  Een knuffel geven of krijgen is gezond. Men hoeft daar ook niets speciaals achter te zoeken want het zet in je lichaam heel veel in beweging. Maar niet dat het een teken van iets is.

  Aum Shanthi


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Pensieri Parole e Poesie

Sono una donna libera. Nel mio blog farete un viaggio lungo e profondo nei pensieri della mente del cuore e dell anima.

zinderen

op weg naar authentiek leven

Nadia wandelt

Wandelblog

Tiernnadrui

Dans in de regen

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Levenslange blog

levenslessen

Tistje

ervaringsblog autisme sinds 2008

Yab Yum

Yab Yum

Dolle avonturen met nonkel Juul

Met Nonkel Juul, Bieke en tal van anderen

MyView_Point

Right <> correct of the center

Bio-Blogger

Bio-Blogger is an excellent source for collaborations and to explore your businesses & talents.

Regenboogbui

~ Leren, creëren, inspireren ~

saania2806.wordpress.com/

Philosophy is all about being curious, asking basic questions. And it can be fun!

newtoneapblog

A Discarded Plant

Inhale Peace; Exhale Love. Joy will Follow! - RUELHA

As long as there's breath, there will always be HOPE because nothing is pre-written and nothing cannot be re-written!

Looking for cbd supplements?🌿

HEMP up your life! The power of nature🌿

YOUNGREBEL

Blog about life, positivity, selfcare, food and beauty.

Chateau Cherie

Exposing Bullies and Liberating Targets to Make The World a Safer Place for All

bewustZijnenzo

Magazine: Inspiratie voor een gezond gelukkig en bewust leven

Beaunino loopt de Camino

‘Gewoon doorlopen!’

Blog with Shreya

A walk through the blues of life!

Soni's thoughts

No Fear, Express dear

ruhumayolculuk 🦋💗

kendime, ruhun katmanlarına doğru bi keşfe çıktım...🦋🧚‍♀️💫🌠

Ka Sry malamakerij

Mala's magie

panono panono

STAP VOOR STAP OP ONTDEKKING

Unlocking The Hidden Me

Tranquil notions, melange of sterile musings & a pinch of salt

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

WorldsApart

So Close & Yet So Far...

%d bloggers liken dit: