Studenten in Hong Kong plegen zelfmoord wegens hoge studiedruk

Studenten in Hong Kong plegen zelfmoord wegens hoge studiedruk

Door de enorme studiedruk die de Chinese studenten in Hong Kong ervaren, zien steeds meer van hen geen andere uitweg dan zelfmoord. Sinds september 2015 hebben al 19 studenten een einde aan hun leven gemaakt.

Studiedruk
Sinds ik hier woon, lees ik regelmatig in de krant dat een student of een scholier van een flat is gesprongen. Bij de meesten was de reden de te hoge studiedruk of problemen met hun ouders vanwege tegenvallende studieresultaten.

Uit school meteen naar bijles
Het is niet verbazingwekkend dat de druk voor sommige kinderen te groot wordt. Helaas krijgen de meeste Chinese kinderen in Hong Kong weinig kans om kind te zijn. Op school wordt verwacht dat ze hun uiterste best doen en tijd voor leuke naschoolse activiteiten is er meestal niet. Na de schooldag gaan de kinderen vaak meteen door naar hun tutorklasjes. Niet omdat ze achterlopen, maar om nΓ³g betere resultaten te behalen. Ouders brengen grote offers voor de opleiding enΒ  dure tutorlessen van hun kinderen, daarom zijn de verwachtingen zo hoog en the best is not good enough.

Geen kinderfeestjes
Wanneer wij Chinese kinderen uitnodigen voor een kinderfeestje ofsleepover komen ze vrijwel nooit, aangezien zij ook in het weekend naar hun tutor gaan. Wie het boek The battlehymn of the Tigermother van de omstreden Amy Chua heeft gelezen, kan zich misschien iets bij deze manier van opvoeden voorstellen. Ondanks dat zij in Amerika woonde, hanteerde Chua de typisch Chinese opvoedstijl, wat haar wereldwijd veel kritiek opleverde.

Copycat-gedrag
De toename van het aantal zelfmoordgevallen onder Chinese scholieren is zorgwekkend. Zelfmoord is nu de grootste oorzaak van een onnatuurlijke dood onder kinderen in Hong Kong. Een gevaar van de publiciteit hier rond deze incidenten, is dat het copycat-gedrag in de hand kan werken.

Maatregelen
De overheid neemt nu urgente maatregelen om de tendens te stoppen. Psychiaters bezoeken de universiteiten om met de studenten te praten en er is een 24 uurs counseling hotline opgezet

BRON:Β http://www.lindanieuws.nl/wereldwijven/studenten-in-hong-kong-plegen-zelfmoord-wegens-hoge-studiedruk/

Zelf heb ik het gehoord van mensen die een jaar in China gewoond hebben en daar toch 2 jongeren uit een raam hebben zien springen met dodelijk afloop. Ze hoorde van de druk op de studenten en op zelfs jongere leerlingen. Dan vraag je toch weer af is dat allemaal nodig.

Nu eerlijk gezegd als ik zie hoeveel kinderen ook hier moeten leren en nog thuis verder moeten doen om redelijk goede cijfers te halen dan is het toch normaal dat ze in spanning leven en met examens iets nemen om te kunnen blokken. Maar soms kan dit allemaal fataal worden.Β 

 

AUM NAMASTEΒ BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

Β 

AUM MANI PADME HUM