‘Huiselijk geweld gedurende zwangerschap verdubbelt risico op vroeggeboorte’

Slachtoffers van huiselijk geweld hebben dubbel zo veel risico op vroeggeboorte tijdens de zwangerschap. Ook hebben geboren baby’s een lager geboortegewicht.

Onderzoekers van de Universiteit van Iowa publiceerden hun studie in het tijdschrift BJOG waarin de effecten van huiselijk geweld uit vijftig studies werden bekeken. De wetenschappers combineerden data van meer dan 5 miljoen vrouwen uit zeventien landen, waarvan er 15.000 te maken hadden met huiselijk geweld.

De onderzoekers stellen dat huiselijk geweld leidt tot een verdubbeling van het risico op een vroeggeboorte en een laag geboortegewicht bij baby’s. Dit risico wordt nog groter naarmate vrouwen slachtoffer zijn van meerdere vormen van huiselijk geweld.

Huiselijk geweld vindt vaak plaats in de vorm van fysieke, seksuele, financiële, psychische of emotionele mishandeling.

“Huiselijk geweld door een partner of ex-partner is zorgwekkend omdat er niet een, maar twee levens risico lopen”, vertelt onderzoeker Audrey Saftlas. “Hoewel er verschillen zitten in hoe huiselijk geweld overal op de wereld plaatsvindt, zijn de schadelijke effecten ervan duidelijk.”

Slachtoffer

In Nederland zijn er jaarlijks zo’n 200.000 mensen slachtoffer van ernstig huiselijk geweld. Van de volwassen Nederlandse bevolking is bijna de helft (45 procent) ooit slachtoffer geweest.

“Er moeten interventies blijven komen om geweld te voorkomen. Ook moeten we vrouwen die misbruik ervaren ondersteunen”, aldus Saftlas.

BRON: http://www.nu.nl/gezondheid/4227375/huiselijk-geweld-gedurende-zwangerschap-verdubbelt-risico-vroeggeboorte.html

Hoe kun je als man je partner dit aandoen in zo een toestand. Zwanger zijn en dan geweld gaan gebruiken. Dan ben je niet waardig om vader van het kind te zijn. Dan ben je eigenlijk niet waardig om bij je partner een kind te verwekken. Je hebt enkele momenten je plezier gehad en dan komt het geweld. En misschien voor de partner dit nog laten verwekken door angst.
Misbruik verkrachting komt ook voor in relaties. En ook daar zou meer aandacht aan gegeven moeten worden. Huiselijk geweld en partnergeweld zou niet mogen bestaan.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM