Zij at acht maanden lang 3 appels per dag. Dit gebeurde er

Victoire Maçon Dauxerre © kos.

Victoire Maçon Dauxerre was 17 jaar oud toen ze in Parijs aangesproken werd door een vertegenwoordiger van modellenbureau ‘Elite’. Hij voorspelde haar een gouden toekomst zoals Claudia Schiffer. Maar dat perspectief kostte haar bijna het leven.

Met een lengte van 1,78 meter en een gewicht van 56 kg was Victoire al ontzettend slank. Toch kreeg ze te horen dat ze nog moest afvallen, wilde ze het maken als model.

De kilo’s en centimeters moesten er snel af vliegen. En dus startte Victoire met een meedogenloos afslankingsregime. Al snel woog ze nog amper 47 kg. Hoe ze dat bereikte? Door zich uit te hongeren en slechts drie appels per dag te eten. Eénmaal per week stond ze zichzelf een stukje magere vis of kip toe.

Het resultaat: deelname aan de Fashion Week in New York en covers van modebladen. Maar achter die façade van glamour en glitter school een gebroken meisje. Ze ondernam een zelfmoordpoging. Haar lichaam was op door de aanhoudende magerzucht die haar maandenlang in het ziekenhuis deed belanden met haaruitval, lage bloeddruk en osteoporose.

Daar kon ze uiteindelijk afkicken van de slankheidswaanzin. Victoire bereikte opnieuw een gezond gewicht en nam afscheid van de modebusiness.

Ondertussen schopte ze het tot actrice en schreef een boek over haar ervaringen: “Jamais assez maigre” (nooit slank genoeg, nvdr). Daarin getuigt ze hoe ze vijf jaar later nog steeds de gevolgen draagt van de verschrikkelijke periode. “Een goede gezondheid is onbetaalbaar”, verklaarde Victoire na die helse periode. “Jonge meisjes moeten beseffen dat modellen echt niet gelukkig zijn. Ze worden slecht behandeld en verdienen vaak maar een fractie van wat wordt voorgespiegeld”, legde de Française uit. “Ouders moeten controleren of hun dochters wel voldoende eten. Wanneer ze amper drie appels per dag veroberen dan is dat echt niet normaal.”

Het leven van een model is meestal allesbehalve een sprookje. Het is de hel”, besloot ze.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2638788/2016/03/07/Zij-at-acht-maanden-lang-3-appels-per-dag-Dit-gebeurde-er.dhtml
Ze beloven je zoveel moois en je ziet wat er van kan komen. Meisje dames laat je nooit leiden door boekjes door andere, maar VOEL JULLIE GOED IN JE LICHAAM. Dat is het belangrijkste van alles. En laat anderen maar denken soms hebben ze geen besef hoe het komt dat het lichaam mooie rondingen heeft.
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM