‘Eén op tien vrouwen ontdekt borstkanker tijdens zwangerschap’

Eén op de tien vrouwen die voor hun 45e verjaardag borstkanker krijgen, hebben de eerste aanwijzingen daarvoor gekregen tijdens hun zwangerschap.

Het Breast Cancer Care-centrum in Groot-Brittannië ondervroeg 496 vrouwen die voor hun 45e borstkanker hebben gehad. Tien procent daarvan ontdekte de eerste symptomen tijdens de zwangerschap of tijdens het borstvoeden.

Een op de drie vrouwen moest behandeld worden vanwege borstkanker toen hun kinderen jonger waren dan vijf jaar oud, zo meldt The Telegraph op basis van het onderzoek.

De kans op borstkanker neemt toe naarmate een vrouw ouder wordt: waar bij vrouwen onder de 29 jaar oud één op de 1.950 de ziekte hebben, is dat bij vrouwen boven de 49 jaar één op de 48.

In Nederland krijgen jaarlijks ruim 14.000 vrouwen borstkanker, zo blijkt uit cijfers van KWF. De meeste patiënten in Nederland zijn tussen de 65 en 69 jaar oud.

BRON: http://www.nu.nl/gezondheid/4226147/een-tien-vrouwen-ontdekt-borstkanker-tijdens-zwangerschap.html

Dit wist ik niet, en misschien zou men daar ook meer onderzoek naar moeten doen. Want als het zo is, dan zou men het vroegtijdig kunnen opsporen. En sneller met behandelingen beginnen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM