Waarom je nooit je benen mag kruisen bij de kapper

© thinkstock.

Niets zo ontspannend als een namiddagje bij de kapper. Magazines in de aanslag, benen over elkaar, koffietje erbij en genieten van wat welverdiende quality time met jezelf. Al is er iets in dat rijtje dat je eigenlijk nooit zou mogen doen.

Ben jij iemand die standaard met de benen over elkaar geslagen zit? Wel, die houding laat je maar beter achterwege als je plaatsneemt in de kappersstoel, of de kans is groot dat je thuiskomt met een snit die toch niet zo flatterend is als je eerst dacht.

Hoezo? Wel, als je je benen over elkaar slaat, leun je onbewust steeds meer naar één kant. In mensentaal: je zit scheef. En dat betekent: een scheve coupe. Omdat je lichtjes naar een kant gezakt zit, valt ook je haar op een andere manier, waardoor je snit wanneer je plots weer recht loopt, er helemaal anders zal gaan uitzien.

Nog dingen waar je voor moet opletten: je hoofd niet scheef houden terwijl je leest en niet te veel bewegingen maken wanneer je praat, en dan stap je gegarandeerd buiten met een gloednieuw én symmetrisch kapsel.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/308/Haarverzorging/article/detail/2635391/2016/03/03/Waarom-je-nooit-je-benen-mag-kruisen-bij-de-kapper.dhtml

Het gaat hier niet om het kapsel of het zitten bij de kapper. Maar vrouwen en ook wel mannen hebben de neiging om de benen over elkaar te leggen of te kruisen. Dit voor een lange tijd. Dit is eigenlijk een heel ongezonde houding. Je kent er bloedvaten mee af in de knieholte waardoor op termijn spatader kan ontstaan. Afwisselen is dan een belangrijke factor. Ook als je zo zit klopt het dat je niet helemaal recht zit omdat je de druk gaat leggen op de been waar de ander op rust. Ook tors je de heupen, dat na lange termijn voor heupproblemen kan zorgen. Men staat er niet altijd bij stil, maar een houding is voor ons lichaam heel belangrijk.
Als je te lang met het been op het ander blijft zitten zal je dat ook zien er ontstaat een rode vlek waar je het been opgelegd hebt. En dan merk je dat het toch een last is voor het andere been. Als je dan nog hoge hakken draagt leg je op je onderste benen eigenlijk heel veel last op. Dus af en toe wisselen. Zit je toch vaak met gekruiste benen, ga dan ’s avond op de grond liggen en leg je benen even naar boven tegen een muur. Zo krijg je een goede doorstroming.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM