Waarom menstruatieverlof niet zo absurd is als het lijkt

Een vrije dag wanneer je maandelijkse cyclus je parten speelt, het lijkt een beetje absurd. Want je bent niet echt ziek als je je maanstonden hebt, toch? Maar een Brits bedrijf geeft dames vrij bij hevige menstruatiekrampen en daar heeft de bedrijfsleider goede redenen voor: Bex Baxter is ervan overtuigd dat de maatregel de productiviteit een boost zal geven.

Het bedrijf Coexist zou het eerste in het Verenigd Koninkrijk zijn om wie last heeft van menstruatiekrampen vrij te geven. De baas van het bedrijf Bex Baxter zegt dat ze het stigma rond vrouwenproblemen wil wegnemen. Ze heeft 24 vrouwen en zeven mannen onder haar hoede. “Over de jaren heen heb ik al werkneemsters gezien die dubbel plooiden aan hun bureau door menstruatiepijn. Maar ze hebben het gevoel dat ze niet naar huis kunnen gaan omdat ze niet echt ziek zijn. Het is oneerlijk. Als iemand pijn heeft, dan moedigen we bij Coexist het personeel aan om te rusten. We wilden deze maatregel in ons beleid opnemen om aan te tonen dat we een werkplek zijn waar vrouwen de tijd mogen nemen voor de natuurlijke cyclus van hun lichaam, zonder dat ze het label zwak opgeplakt krijgen.”Hogere productiviteit
“De misvatting bestaat dat vrij nemen de productiviteit van een bedrijf schaadt. Maar het draait erom werk synchroon te laten lopen met de natuurlijke cyclus van het lichaam. Dames moeten tijdens hun menstruatie hun lichaam verzorgen. Maar meteen na hun periode zijn ze drie keer zo productief als anders, waardoor ze de schade makkelijk en snel weer kunnen inhalen”, getuigt Bex. “Ook ik heb elke maand last van stevige krampen. Mijn team was hier altijd erg begripvol voor. Ik nam altijd vrij als het nodig was, maar heb het later goed gemaakt. Zowel de vrouwen als de mannen in mijn bedrijf staan open voor het idee. Zeker de jongere generatie. Als je rekening houdt met je natuurlijke ritme, dan zullen je intelligentie en creativiteit hier wel bij varen. En dat moet wel goed zijn voor een bedrijf.”

Niet zo nieuw
Maar dit Brits bedrijf is niet zo vernieuwend als je zou denken. In Japan hebben vrouwen al sinds 1947 recht op menstruatieverlof. Ook in landen als Zuid-Korea, Taiwan en Indonesië zijn er wetten die vrouwen vrij laten nemen tijdens hun menstruatie. Onlangs heeft de Chinese provincie Anhui beslist om vrouwen elke maand betaald verlof te geven als ze een doktersattest voorleggen. Nike, een fabrikant van sportkledij, is een van de enige bedrijven op wereldniveau dat in de gedragscode recht geeft op menstruatieverlof.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2633913/2016/03/02/Waarom-menstruatieverlof-niet-zo-absurd-is-als-het-lijkt.dhtml

Vrouwen kunnen er zo vanaf zien. Maar gaat dit bedrijf het dan ook toelaten als deze langer dan een dag thuis blijven. Meestal duren deze menstruatiepijnen langer dan een dag.
En als je het leest in de Oosterse landen hebben ze dat al heel lang. Maar daar is de bezetting in een fabriek dan ook meer vrouwelijk als mannelijk.

Nu wat gaan ze dan doen bij deze vrouwen die geen problemen ondervinden?

Hoe staan jullie tegenover menstruatieverlof?

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM