Daarom moet je vaker naar het toilet tijdens je maandstonden

Niet meteen de meest sexy vraag ooit, maar heb je je ooit afgevraagd waarom je zo vaak naar het toilet moet als je menstrueert? Je bent heus niet de enige, want voor een bepaalde groep vrouwen verandert de stoelgang en vooral de frequentie ervan wel degelijk als ze hun maandstonden hebben. Maar waarom is dat zo?

Boosdoeners zijn prostaglandinen, die zorgen ervoor dat je baarmoeder samentrekt als je je maandstonden hebt. Maar die prostaglandinen kunnen soms ook in de darmen terechtkomen waardoor die wat extra in actie gaan schieten. Daarnaast zorgt het hormoon progesteron in je lichaam ervoor dat je makkelijker zwanger blijft, maar dat heeft van nature een licht constiperend effect. Tijdens de menstruatie daalt de aanwezigheid van progesteron, waardoor ook het constiperend effect wegvalt. De combinatie van die twee factoren zorgt er dus voor dat sommige vrouwen heel wat vaker op het toilet kamperen tijdens hun menstruatie.

In het onderstaande filmpje biedt Anna Rothschild van Gross Science het antwoord op drie prangende vragen over maandstonden en ook de toename aan toiletbezoekjes wordt daarin haarfijn uitgelegd. Daarnaast heeft ze het ook over wat nu precies in menstruatiebloed zit en beantwoordt ze de vraag of de mens de enige diersoort is die menstrueert.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20160226_02150788/daarom-moet-je-vaker-naar-het-toilet-tijdens-je-maandstonden

Vrouwen zullen het weten en gaan meestal naar het wc om zich te verschonen. Maar als je dit lees weet je eigenlijk hoe het komt dat je meer naar het wc moet als je met je menstruatie zit. Dus vrouwen nu weet je dit weet je ook weer. En moeten de mannen niet zeuren als je meermaals een toiletbezoek doet. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertentie