Migraine is meer dan hoofdpijn

Hoofdpijn heeft iedereen wel eens. Maar wanneer je regelmatig last hebt van migraine dan beรฏnvloedt dat je hele leven.
Migraine komt in aanvallen voor, soms een- of tweemaal per jaar maar soms ook verschillende keren per maand. Het voornaamste kenmerk is hoofdpijn, die hevig kan zijn. Misselijkheid of braken en overgevoeligheid voor licht en geluid komen ook zeer vaak voor.

Ben je misselijk als je hoofdpijn hebt, hinderen licht en geluid je of ben je door je hoofdpijn niet in staat om je dagelijkse dingen te doen? Dan heb je waarschijnlijk migraine. Doe hier de migrainetest.


โ€ข Migraine komt meestal voor aan 1 kant van je hoofd. Soms aan beide kanten.
โ€ข Migraine bestaat uit herhaalde aanvallen. Van matige tot hevige en kloppende hoofdpijn. Meestal met misselijkheid en/of braken.
โ€ข Migraine verergert vaak bij lichamelijke activiteit. Het kan je dagelijkse activiteiten hinderen

Wat voel je bij een migraineaanval?
Een migraineaanval bestaat uit vier fasen. Gelukkig heeft niet iedereen last van alle fasen tijdens een aanval van migraine.

1. De waarschuwingsfase
Slechts de helft beleeft deze fase bewust. Enkele uren tot zelfs twee dagen voor het begin van de hoofdpijn ben je prikkelbaar, neerslachtig, moe of net energiek. Zin in eten en โ€˜gewoon wetenโ€™ dat er een aanval aankomt, zijn ook mogelijke signalen.
2. De aurafase
Eรฉn derde krijgt af en toe tijdens een aanval 10 tot 30 minuten lang een visueel signaal van de hersenen. Tijdens dit zogenaamde aura zie je mogelijk blinde vlekken, fel licht of lichtflitsen of gekleurde zigzaglijnen, meestal aan รฉรฉn kant. Soms zie je dubbel of wazig. Tintelingen, gevoelloosheid en moeite met spreken komen ook voor.
3. De hoofdpijnfase
De hoofdpijn komt meestal voor aan รฉรฉn kant van je hoofd en kan erg hevig zijn. Vaak zit de pijn aan de voorkant of bij de slaap, is hij kloppend of bonzend en verergert bij beweging. Misschien ben je misselijk en moet je zelfs braken, wat de hoofdpijn lijkt te verlichten. Licht en geluid kunnen onaangenaam zijn en je bent liever alleen in een donkere, stille omgeving. Deze fase duurt gewoonlijk iets minder lang dan 1 dag, maar kan tot 3 dagen aanhouden.
4. De herstelfase
Treedt in zodra je hoofdpijn vermindert. Je kan weer moe, prikkelbaar en neerslachtig zijn en moeite hebben om je te concentreren. Het kan nog een hele dag duren voor je je weer helemaal beter voelt.

Wat is de oorzaak van migraine?
Migraine is een toestand van neuronale overgevoeligheid in de hersenen, waarvan de oorzaken nog niet volledig gekend zijn. Wel weten we dat er bepaalde uitlokkende factoren of triggers zijn. Het bepalen van die triggers is vaak lastig en soms onmogelijk omdat de triggers niet voor iedereen dezelfde zijn en kunnen verschillen van aanval tot aanval.

Excedrynยฎ is een geneesmiddel. Niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder medisch advies. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar, in geval van overgevoeligheid aan acetylsalicylzuur of andere niet-steroรฏdale anti-inflammatoire middelen, in geval van maag- of duodenumulcus of tijdens de zwangerschap. Lees aandachtig de bijsluiter en vraag raad aan uw arts of apotheker. Novartis Consumer Health NV. CHXCDRN/0005/16Laat migraine niet langer je leven beheersen!Gelukkig kan je de symptomen van migraine snel en doeltreffend te lijf gaan. Voel je een aanval opkomen? Neem dan twee tabletten Excedrynยฎ. Dit geneesmiddel kan snel en doeltreffend de hoofdpijn en de bijhorende symptomen van migraine bestrijden.ย  Binnen 30 minuten begint Excedrynยฎ migrainesymptomen, zoals migrainepijn, te verlichten.

Migraine, zoveel mensen zitten er mee

  • 1 Belg op 5 heeft ooit last van migraine.*
  • Vrouwen hebben 3 keer meer kans op migraine.
  • Het treft vooral mensen tussen 25 en 45 jaar, maar kan op alle leeftijden voorkomen.
  • ย Het begint soms in de kindertijd of adolescentie. Bij meisjes eerder in de puberteit.
  • ย Migraine kan erfelijk zijn. Veel patiรซnten hebben een vader of moeder die ook aan migraine lijdt.

 

Probeer Excedrynยฎ
Excedrynยฎ
is een geneesmiddel dat de hoofdpijn en de andere symptomen van migraine, zoals misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid, snel en doeltreffend te lijf gaat.Excedrynยฎ is een combinatie van 3 actieve ingrediรซnten en is in Belgiรซ vrij verkrijgbaar in de apotheek. Lees voor gebruik aandachtig de bijsluiter.

Excedrynยฎ is een geneesmiddel. Niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder medisch advies. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar, in geval van overgevoeligheid aan acetylsalicylzuur of andere niet-steroรฏdale anti-inflammatoire middelen, in geval van maag- of duodenumulcus of tijdens de zwangerschap. Lees aandachtig de bijsluiter en vraag raad aan uw arts of apotheker. Novartis Consumer Health NV. CHXCDRN/0005/16

<B<Migrainedagboek Een migrainedagboek geeft je een beter inzicht in het verloop van je eigen migraineaanval en de bijbehorende symptomen van migraine. Misschien kan het helpen te bepalen welke factoren jouw migraineaanvallen uitlokken. Bovendien kan je huisarts met het dagboek een betere diagnose stellen. Schrijf elke migraineaanval op en noteer alle details.ย Klik hier om een migrainedagboek te downloaden.

BRON:ย http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=20859
Spijtig dat vrouwen er meer last van hebben als mannen. Dat er nog niet echt iets gevonden voor is. Er zijn vrouwen die er maandelijks mee geconfronteerd worden, maar er zijn er ook die chronische migraine hebben en waar het sociaal leven door geleid wordt. Ze spreken van medicatie dat is allemaal goed dat je het maar eens af en toe moet nemen maar als het langdurig genomen moet worden kan je anders problemen erbij krijgen. Op je voeding letten is een punt, weer speelt ook een belangrijke trigger ook zoals E-nummers. Men spreekt van een donkere kamer stilte en rust dit helpt maar is niet altijd mogelijk voor de persoon.ย 

AUM NAMASTEย BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

ย 

AUM MANI PADME HUM