Kus jij links of rechts? Het maakt een groot verschil

Liefde, Emotie, Een Paar, Jong Koppel, Kus, Stemming

Om pijnlijke neuzen te vermijden kantelen we allemaal ons hoofd als we ons lief een kus geven. En de kant waarnaar je je hoofd draait, zegt volgens een Canadese universiteit veel over je relatie.

Onderzoekers van de University of Saskatchewan analyseerden 500 foto’s van kussende koppels, en vergeleken die foto’s met kussen uit platonische relaties (zoals bijvoorbeeld familieleden).

Wat bleek? 80 procent van de koppels kantelen hun hoofd naar rechts als ze elkaar omhelzen. Bij vrienden en familie gaan de meeste naar links. “Het onderzoek toont aan dat wie naar rechts draait romantische gevoelens heeft voor die persoon. Naar links draaien wijst op een meer platonische relatie.”

Maar waarom de rechterkant? “Wel, ons brein is in twee gesplitst: een linker- en een rechterhersenhelft. Activiteit in de ene hersenhelft doet ons vaak bewegen in de tegenovergestelde richting. Het emotionele centrum ligt in de linker hersenhelft. Hoe sterker je gevoelens, hoe meer je naar rechts zal gaan.”

Kussen jij en je partner naar de linkerkant? Dan hoef je gelukkig nog niet meteen zorgen te maken. “Er spelen ook andere factoren mee: als je linkshandig bent, zal je misschien ook liever naar links draaien. Of je kan ook gewoon heel nerveus zijn, dat verstoort ook je natuurlijke impulsen.” Oef, dan deden Noah en Allie toch niet alsof:

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/2619609/2016/02/18/Kus-jij-links-of-rechts-Het-maakt-een-groot-verschil.dhtml

Psychologisch kon ik dit niet laten om op mijn blog te zetten. Naar welke kant kantel je hoofd als je zoent? Ik dacht dat het eigenlijk een automatisme was en dat je daar niet echt bij stil moest staan. Toch kan ik me plaatsen in de tekst. En men zal bij kinderen familie je hoofd misschien anders aanbieden om een zoen te geven dan bij je geliefde. Maar het hangt ook af welke zoen dat je geeft is mijn denkwijze dan weer. Dat alles te maken heeft met onze linker en rechterhersenhelft is normaal dat had ooit Darwin al beschreven.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertentie