Je voeten vertellen je jouw gezondheidsproblemen

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar aan die zurig stinkende pootjes van je, zou je kunnen zien of je gezondheidsproblemen hebt en welke dat dan zijn.

Afbeeldingsresultaat voor voeten en gezondheid

Je grote teen
Zo kun je aan een pijnlijke, rode, vergrote grote teen zien dat je wellicht jicht hebt, een gewrichtsaandoening.

Koude voeten
Extreem koude handen en voeten zouden kunnen betekenen dat je een slomer werkende schildklier hebt of dat je de ziekte van Raynoud hebt. Bij de ziekte van Raynoud worden je tenen en vingers overgevoelig voor temperaturen.

Zweren en gevoelloosheid
Rode zweren en gevoelloosheid op plekken aan je voeten zouden weleens door diabetes kunnen komen. Gevoelloosheid doet zijn intreden, omdat er zenuwschade optreedt. Ook zweren die niet vanzelf overgaan kunnen een duidelijke aanwijzing zijn.

Afbeeldingsresultaat voor voeten en gezondheid

Teennagelhompen
Als je teennagels veranderen van vorm kan dat niet alleen lelijk zijn, maar kan dat ook aangeven dat je een longaandoening hebt. Door een verlaging van het zuurstofgehalte in je bloed krijgen je teennagels een andere vorm.

Kale tenen
Geen haartjes op je tenen? Chill zou je denken, maar het zou met je bloedvaten te maken kunnen hebben. Met hart- en vaatziekten heeft het hart moeite om het bloed door je lichaam te pompen wat ervoor zorgt dat het haar niet goed groeit.

Afbeeldingsresultaat voor voeten en gezondheid

Kruimelige teennagels
Verdikte, afgebrokkelde en verkleurde nagels zijn ook geen goed teken. Psoriasis zou de oorzaak kunnen zijn. Psoriasis is een huidaandoening die veroorzaakt wordt door een overactief immuunsysteem.

Pijnlijke gewrichtjes
Zere teengewrichten zouden je kunnen vertellen dat je reuma hebt. Kleine gewrichten in handen en tenen zijn namelijk als eerste de sjaak.

Mocht je een van de symptomen hebben, laat het dan even checken bij de dokter. Wij zijn natuurlijk geen artsen, maar willen je er bewust van maken dat voeten meer aangeven dan je misschien door hebt.

BRON: http://www.vrouwen.nl/view/127740/Je+voeten+vertellen+je+jouw+gezondheidsproblemen

Net zoals ons hele lichaam heel wat kan vertellen over gezondheidsproblemen vergeten heel veel mensen dat voeten, handen ogen en tong heel wat erover kunnen vertellen. Teennagels en vingernagels natuurlijk erbij gerekend. Dan spreken we nog niet over de vorm van de tenen en de voeten. Over mensen die juist aan hun voeten moeten zijn wanneer het nodig is en voor de rest ze laten voor wat het is. Ken er zelfs die er zelfs vies van zijn van hun eigen voeten, alhoewel er niets mis mee is. Mensen weet dat ons lichaam uiterlijk ons heel wat kan vertellen op gezondheid maar ook over hoe we ons voelen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties