Zie je een eend of konijn? Het antwoord zegt veel over je

 
© kos.

Welk dier zie jij in de bovenstaande tekening? Een eend of een konijn? Het antwoord voorspelt hoe creatief je brein is.

Welk dier je eerst ziet, is eigenlijk niet zo belangrijk. Wat wel veel zegt over je brein, is of je ze allebei kan spotten, en hoe snel je kan ‘switchen’ tussen de twee.

De tekening is helemaal niet nieuw: de prent verscheen voor het eerst in 1892 in een Duits tijdschrift, en werd enkele jaren later gebruikt door de Amerikaanse psycholoog Joseph Jastrow. Zijn research maakte duidelijk dat het oog niet het enige orgaan is waarmee we ‘zien’, maar dat ons brein ook een belangrijke rol speelt.

Het onderzoek van Jastrow stelde vast dat hoe sneller je kan switchen tussen een eend en een konijn, hoe creatiever je bent. Volgens Jastrow beseffen creatieve mensen sneller dat je de wereld ook op een andere manier kan bekijken. Zo zullen ze sneller oplossingen vinden voor een probleem.

Zie je de eend of het konijn niet meteen? Dat kan ook aan het jaargetijde liggen: onderzoek bij kinderen wees uit dat ze sneller het konijn zien rond Pasen, maar in oktober vooral de eend opmerken.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/2617234/2016/02/15/Zie-je-een-eend-of-konijn-Het-antwoord-zegt-veel-over-je.dhtml

Niet alleen de ogen nemen iets waar het moet ook via het brein omgezet worden. En juist dat kan voor bepaalde vervelend zijn zeker als men niet de connectie kan maken tussen beide. Ook is dat soms van belang met het kijken naar iets. En zeker dat het iets is met een illusie een draaiende beweging of dergelijke.
Hier op deze site kan je dan nog eens uitgebreid zien welke hersenhelft van je dominanter is:
https://www.balancedmind.nl/braintraining/welke-hersenhelft-is-dominanter-links-of-rechts.htm

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM