Je gezicht onder de douche wassen? Niet zo’n goed idee

Het is zo verleidelijk: multitasken in de douche. Tanden poetsen, haar kammen, gezicht wassen, … Al is dat laatste toch niet zo’n heel goed idee, zo blijkt.

Vraag het maar eens na bij een dermatoloog: warm water is niét goed voor de huid. Ook al bespaar je er misschien twee minuutjes mee, volgende keer was je je gezicht toch maar beter aan de wastafel met lauw tot zelfs koud water. Vooral gevoelige huidtypes blijven best zo ver mogelijk weg van warm water.

Koud water stimuleert de bloedsomloop en verleent de huid zo een mooie gloed, terwijl warm water de huid net uitdroogt en de natuurlijke oliën van onze huid stript.

Boen je gezicht na de douche ook niet droog zoals je lichaam. Dep liever zachtjes met een wollige handdoek, zo beschadig je je huid minder. Heb je last van acne? Ververs dan regelmatig je handdoek. Door enkele dagen op rij dezelfde handdoek te gebruiken, blijf je diezelfde bacteriën immers steeds opnieuw verspreiden, waardoor je huid in een vicieuze cirkel terechtkomt.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/2612597/2016/02/10/Je-gezicht-onder-de-douche-wassen-Niet-zo-n-goed-idee.dhtml

Het is niet alleen voor je gezicht niet al te goed, het is eigenlijk voor heel je lichaam niet goed heet of warm water. Wat je wel kan doen is na het douche je helemaal spoelen met lauw of koud water. Kan je dat niet kan je na het douche en voor je gezicht gaat bewerken met make-up het met koud water spoelen. Het zal altijd stimuleren, en als je nadien je dan met een natuurlijke olie gaat inwrijven ga je merken dat je de huid voed en dat ook een belangrijke rol speelt. Er zijn ook mensen die graag grove handdoeken gebruiken, maar ook dat is beter om het niet te doen. Is er niets anders dan kan je lichaam gewoon afdoppen. Zo voorkom je dat je soms bacteriën de kans geeft om zich over het lichaam te verplaatsen. Acne is er een van maar bepaalde huidaandoeningen kunnen zo ook niet verspreid worden. Denk maar aan wratjes dat je kan openmaken door te hard te wrijven met je handdoek. Gebruik ook twee handdoeken een voor je lichaam en een voor je gezicht. En ververs zeker om te twee dagen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertentie