Heb jij wel écht een gevoelige huid?

© thinkstock.

Hoewel we niet te klagen hebben wat de temperaturen van de afgelopen dagen betreft, kunnen de wind en regen er wel voor zorgen dat je huid stilaan winterkuren krijgt. Trekkerig, droog, rode wangen, alle tekenen wijzen op een gevoelige huid. Maar is dat wel echt het geval?

Stefanie Conzelmann © Eucerin.

Maar liefst 62 procent van de vrouwen meent last te hebben van een gevoelige huid. Maar “dé gevoelige huid bestaat niet,” haalt Stefanie Conzelmann, head of research bij Beiersdorf (u wellicht beter bekend van Nivea en Eucerin) die stelling onderuit. “Niemand heeft van zichzelf een gevoelige huid,” legt ze uit. “Een gevoelige huid wordt gecreëerd, of dat nu door je levensstijl, een allergie of externe factoren is.” Het goede nieuws: mits de juiste behandeling zou je huid na verloop van tijd weer normaal moeten zijn.

Drie types

In feite zijn er drie redenen waardoor onze huid doorgaans gevoelig wordt. De kunst is om uit te zoeken waar de irritatie vandaan komt, en dan een plan van aanpak op te stellen. We onderscheiden de volgende drie types:

* een slechte barrièrefunctie van de huid, waardoor die veel gevoeliger is voor allerlei factoren

* een huid die intolerant is, bijvoorbeeld na het uitvoeren van bepaalde cosmetische behandelingen of door veelvuldig douchen, en daardoor reageert op externe factoren, zoals de weersomstandigheden, vervuiling, stress, …

* een allergische huid die extreem reageert op bepaalde stoffen

En nu?

Ben je erachter waar jouw gevoelige huid vandaan komt? Dan is het tijd om een strijdplan op te stellen. Ben je allergisch voor een bepaald ingrediënt, dan is het vooral belangrijk om die stof te vermijden en producten te gebruiken met eenkorte ingrediëntenlijst, zonder toevoegingen van parfum, alcohol of andere stoffen die de huid kunnen irriteren.

Daarnaast is dé methode om een gevoelige huid te bestrijden hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren, aldus Conzelmann. Zo bescherm je de huid tegen uitdroging en zet je de natuurlijke bescherming van de huid weer in gang.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2605635/2016/02/08/Heb-jij-wel-echt-een-gevoelige-huid.dhtml

Een gevoelige huid de meeste hebben er in de winter maanden heel wat problemen mee. Het kan zelfs zo erg zijn dat je wangen van rood naar gesprongen wangen, en dit kan heel pijnlijk zijn. De meeste zullen het erkennen bij wintervakanties. Het is dan altijd van belang om je huid goed in te smeren. Je hoeft niet heel veel geld eraan uit te geven een goede basis olie is eigenlijk al voldoende. Daar kan je altijd wat etherische druppels in doen die gepast zijn voor een gevoelige huid. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM