Daarom mag je nieuwe schoenen nooit ‘inlopen’

Wie een paar nieuwe schoenen in huis haalt, moet die vaak een paar dagen inlopen voor er pijnloos mee naar buiten gegaan kan worden. De normaalste zaak van de wereld toch? Dokter Jackie Sutera van Profoot (de Amerikaanse versie van Scholl) denkt daar anders over.

“Voetpijn is niet normaal, ook niet als je nieuwe schoenen draagt. Elke keer als je pijn hebt, is dat een signaal van je lichaam dat er iets mis is,” vertelt ze. “Voetpijn negeren kan leiden tot blessures en chronische problemen aan je enkels, knieën, heupen en rug met zich meebrengen. En het heeft ook effect op de manier waarop je wandelt. Dus als je schoenen aan het passen bent en je voelt pijn, dan koop je de schoenen beter helemaal niet,” aldus dokter Sutera.”Schoenen zogezegd inlopen is een vreselijk slecht idee, ik raad dan ook iedereen af om schoenen te kopen die niet passen in de winkel,” legt Satura verder uit. “Soms worden schoenen echter pas pijnlijk na een paar dagen dragen. Hoewel je ze dan alsnog beter niet meer draagt, is het begrijpelijk dat je ze niet gewoon weggooit. Koop dan een degelijke schoen oprekker en draag antidrukpleisters en blarenpleisters.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2606717/2016/02/04/Daarom-mag-je-nieuwe-schoenen-nooit-inlopen.dhtml

Als je schoenen gaat uitlopen loop je kans op pijnlijke voeten en blaren. Ook mag je nooit in de voormiddag schoenen kopen eigenlijk, in de namiddag zwellen je voeten iets op en kan dit een optie zijn om dan een schoen te passen. Soms hoor je wel eens ik heb nieuwe schoenen gekocht maar spijtig kan ik ze niet dragen omdat ze zo een pijn doen. Leg er eens een koude klammige handdoek in een nacht laat ze drogen en gebruik dan zoals hier boven enkele pleisters om zeker te spelen. Misschien gaan de schoenen dan wel lekker aan je voeten zitten.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM