Deze website geeft aan wanneer het tijd is voor kankerscreening

 
© Thinkstock.

Kanker Binnenkort kan men online bekijken wanneer men zich moet laten onderzoeken voor baarmoederhalskanker, borstkanker of dikkedarmkanker. Voortaan staat bovendien gedetailleerde informatie over bevolkingsonderzoeken op een speciale website. Dat zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) vandaag in Het Belang van Limburg.

Sinds gisteren kan men gedetailleerde cijfers bekijken over de bevolkingsonderzoeken per gemeente en leeftijdsgroep. Van elke gemeente staat er op de website bevolkingsonderzoek.incijfers.be een apart rapport over hoe die het doet, vergeleken met de rest van Vlaanderen. Voor borst- en baarmoederhalskanker zijn die rapporten er nu al, voor dikkedarmkanker vanaf 11 februari. Dit zijn interessante cijfers voor lokale besturen en dokters.”Over een paar maanden zal je ook zelf online kunnen opzoeken hoe het met je eigen dossier is gesteld”, zegt Patrick Martens van het Centrum voor Kankeropsporing. “Je kan dan je eigen profiel consulteren en kijken wanneer je voor het laatst een test hebt ondergaan en tegen wanneer je een nieuwe moet laten doen.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2607656/2016/02/05/Deze-website-geeft-aan-wanneer-het-tijd-is-voor-kankerscreening.dhtml

Heb zelf even naar de site gaan kijken en moet zeggen ze hebben hun werk ervan gemaakt. Natuurlijk voor jezelf zou je moeten weten dat een jaarlijks onderzoek niet overbodig is. En zeker naar de vrouwen toe maandelijks de borsten controleren is ook niet overbodig. Als een vrouw in de buikstreek en vagina streek iets opmerkt dat niet als normaal gezien kan wordt wacht niet om naar een arts of gynaecoloog te gaan. Dan heb je de nodige zekerheid.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM