waarom koffiedrinken tijdens het werken gezond is

Behalve dat koffie een snelle oppepper is voor je energie, heeft het zwarte goud ook nog eens een positieve invloed op je gezondheid.

Dit is wat het met je lijf doet:

1. Je concentratie schiet omhoog

De cafeïne in je geliefde kop koffie zorgt niet alleen voor een energieboost, ook je concentratievermogen krijgt een flinke opkikker. Dat helpt je dus om productiever te zijn en extra goed werk te leveren.

2. Wist je dat koffie essentiële voedingsstoffen bevat?

Een kop koffie bevat namelijk onder andere vitamine B2, vitamine B5, magnesium en kalium. Daar kan geen broodje gezond uit de kantine tegenop.

3. Je kunt je van een kopje koffie écht gelukkiger voelen

Na het drinken van een kop koffie, neemt je lichaam heel snel de cafeïne in zich op. Die cafeïne stimuleert de afgifte van het hormoon adrenaline in de hersenen. En adrenaline veroorzaakt dan weer de stimulatie van dopamine, een stofje dat ervoor zorgt dat je je gelukkiger voelt.

4. Koffie is goed voor je lijf

En je gezondheid. Naast dat je energielevel een boost krijgt, wordt ook je lichaam gestimuleerd om harder te werken. Je stofwisseling gaat namelijk net iets harder aan de slag door de cafeïne die in koffie zit. Maar er is meer! Uit onderzoek is gebleken dat cafeïne in koffie mogelijk het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer kan vertragen of zelfs voorkomen. Ook zou het de kans op Diabetes type 2 én Parkinson aanzienlijk verkleinen.

BRON: http://koffie.blog.nl/opmerkelijk/2016/02/04/koffie-werken-4x-waarom-koffiedrinken-tijdens-het-werken-gezond-is

Daarom drink ik heel veel koffie. Maar of het nu echt helpt om te concentreren dat durf ik niet zeggen. Zonder koffie kan ik dat ook heel goed.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM