Ruim je gebroken hart op, op de Marie Kondo-manier

© thinkstock.

De Japanse Marie Kondo leerde ons opruimen. Haar populaire KonMari-methode gaf ons een helder huis en een helder hoofd. Maar kan haar methode ook een gebroken hart opruimen? Volgens columniste Tova Weinstock wel…

Onze typische reactie bij een gebroken hart? Onesie aan, lichten uit, bakje Ben & Jerry’s erbij en dagen series bingewatchen waarin de personages nog groter liefdesverdriet hebben dan jij. Je huis opruimen daar denk je zelfs niet aan. Maar dan zie je weer al die foto’s van jullie samen, staat zijn koffiemok nog in je kast… Heeft het zin om toch op te ruimen om zo sneller je gebroken hart te herstellen?

In haar boek ‘Opgeruimd’ vertelt Marie Kondo ons hoe je door je huis helder en opgeruimd te maken, er ook een frisse wind door je leven waait. Je voelt je opgelucht, gelukkig. Je bewaart volgens haar methode enkel ‘rommel’ als die je een goed gevoel geeft…en in dat principe zit natuurlijk iets in als je last hebt van een gebroken hart. Geeft dat romantische cadeau dat je van hem kreeg je nog een goed gevoel?

Tova Weinstock is zelf professional organiser met een gebroken hart, ze schreef in een post voor The Cut dat het misschien niet zo gek zou zijn om de principes van Marie Kondo ook op dit herstelproces toe te passen.
Dat doe je zo.

Ruim je gebroken hart op

Het gaat om meer dan gewoon alles weggooien wat je aan hem of haar doet denken. Natuurlijk helpt dat, maar je moet de opruimstrategie ook op je leven toepassen.

Neem je tijd om toch even bij de pakken neer te zitten

That’s where the onesie comes in. Even een snotterend hoopje miserie zijn is heel normaal én je hebt die tijd nodig.

Begin met opruimen

Doe dit in rustige stappen. Eerst kan je alle niet-sentimentele dingen weggooien, want nee, je hebt zijn tandenborstel niet meer nodig. Geef alles mee, wat niet wordt opgehaald verdwijnt in de vuilnisbak. Als je iets sterker bent kunnen ook sentimentele spullen weg. Die zijn het moeilijkste om weg te gooien, maar ze hebben ook het meeste impact. Gebruik de KonMarie-regel: enkel als je aan iets plezier beleeft hou je het bij. En daar moet je eerlijk bij zijn! Bewaar wat je echt niet kan laten gaan in een doos.

Vergeet de electronische opruimactie niet

Facebook heeft de vervelende gewoonte om alles voor je te onthouden en je er ook op regelmatige tijdstippen mee te confronteren. Hé, vijf jaar geleden stonden jullie samen met je voetjes in het zand naar de zonsondergang in Bali te kijken. Euhm, bedankt Facebook, waar is de pot Ben & Jerry’s ijs?

Tijd om weer vooruit te kijken

Vul je huis en je leven met dingen die jij leuk vindt.

© Unsplash / Yaoqi Lai
BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/2601604/2016/01/30/Ruim-je-gebroken-hart-op-op-de-Marie-Kondo-manier.dhtml
Liefde een relatie allemaal zo mooi tot het over gaat. Dan pas voel je emotioneel voel je een gebroken hard voel je liefdes verdriet. Je kan je gaan opsluiten of je kan juist iedere avond de bloempjes gaan buiten zetten. Allemaal goed en wel maar je moet het gaan verwerken je gaat een proces door. Als je daar geen aandacht aan geeft en je gaat gelijk genieten terug zal je merken dat er op een moment toch heel wat emoties naar boven zullen komen. Liefdes verdriet een gebroken hard onderschat het niet. Je mag je ook niet gaan opsluiten op zo een moment, wandelen vrienden opzoeken of langs laten komen erover praten is toch belangrijk. Maar je gaat merken dat sommige vrienden ook daar niet meer met gediend zijn, en dat je ook zo een gevoel krijgt ik hoor er niet meer bij. Omdat ze allemaal een relatie hebben, en dan kan het bij de andere een gevoel geven dat je op de flirt toer bent. Dat dan weer tot ruzie kan leiden in de vriendenkring. Dus je merkt gewoon dat het soms heel moeilijk is om door het verwerkingsproces door te gaan. 
Het belangrijkste om mee te beginnen is heel je woning herschikken en herinneringen in een doos te leggen. Zeker niet gaan weggooien dat kan laten nog altijd. Probeer dan weer je leven op een rijtje te zetten, wat wil je en wat wil je bereiken. Zo kom je erdoor heen. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM