Dr. Jane Goodall (80): “Ik zou graag teruggaan in de tijd, en mezelf een beetje langer geven”

Je bent maar zo oud als je je voelt, daar draait de NINA van vandaag rond. In dat kader belichten we deze pakkende video, waarin de krasse tachtiger Jane Goodall onder andere vertelt over waarom ze nog lang niet toe is aan haar einde. De video is een fragment uit de documentaire ‘Human’ van Yann-Arthus Bertrand.

De meeste mensen kennen Jane Goodall als de internationaal gelauwerde beschermvrouwe der chimpansees. In deze video heeft ze het echter niet over apen, maar richt ze zich tot de mensheid. In het ontroerende fragment vertelt ze onder andere dat ze wanhopig wordt als ze nadenkt over de dood. “Er zijn nog zoveel plaatsen die ik wil bezoeken, zoveel mensen die ik wil ontmoeten en zoveel harten die ik wil bereiken. Als ik kon zou ik teruggaan in de tijd, en mezelf wat langer geven.”

Ook zegt Goodall dat ze als ze kon, ze zonder enige pijn of lijden, het aantal mensen op deze aarde zou willen verminderen.”We zijn met teveel, en we gebruiken alle eindige bronnen op. Dat gaat op zijn beurt leiden tot afzien en miserie.”

Ook armoede zou ze willen weghelpen uit de wereld, alleen al omdat je als je arm bent niet anders kunt dan het milieu vernietigen. “Je moet dan wel kleren kopen die gemaakt zijn door peuters en voedsel eten waarvoor dieren een vreselijke dood gestorven zijn.”

De straffe boodschap van Jane Goodall haalde al meer dan drie miljoen views op Facebook. Als je bij het bekijken van het filmpje naar de zakdoek grijpt, dan ben je dus niet alleen.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/2600486/2016/01/30/Dr-Jane-Goodall-80-quot-Ik-zou-graag-teruggaan-in-de-tijd-en-mezelf-een-beetje-langer-geven-quot-.dhtml

Een pracht stukje tekst waar ik niets aan toe te voegen heb. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM