De sushi-scène van SATC Samantha bestaat echt!

Als we zeggen ‘Samantha, Sex And The City en Sushi’, waar denk je dan aan? Precies, de legendarische scène uit Sex And The City waarin Samantha zichzelf voor Valentijnsdag belegt met sushi. Over dit fenomeen ontdekten we wat leuke feitjes. Samantha schijnt namelijk niet de enige te zijn die dit doet. Hier zijn de feiten.

1. Deze actie heet Nyotaimori, wat ‘eten serveren op een mensenlichaam’ betekent. En dat klinkt dan ineens weer een stuk luguberder. Het eten, de sushi, wordt geserveerd op een naakt lichaam even voor de duidelijkheid.

2. Je hebt twee soorten: Nyotaimori betekent eten serveren op een vrouwenlichaam en bij Nantaimori wordt het eten geserveerd op een mannenlichaam. (Yes please!)

3. Je kunt mensen inhuren die sushi op hun lichaam leggen waarbij je het eraf kunt eten.

4. Er bestaan zelfs restaurant waar mensen bedekt met sushi klaarliggen.

5. De geschiedenis van deze praktijken zou liggen in de samurai periode. Wanneer ze een veldslag hadden gewonnen zouden ze dit vieren in een geisha huis. Met een naakt lichaam met sushi.

6. Mensen die voor bord spelen zijn erin getraind om uren lang te liggen zonder te bewegen. De kok zit er natuurlijk niet op te wachten dat hij je net helemaal heeft opgemaakt en jij komt met de verrassing dat je moet plassen…

7. Ze moeten ook de blootstelling aan koude gerechten kunnen weerstaan. En ze mogen niets zelf stiekem opeten.

8. Het menselijke bord moet van tevoren gedoucht hebben met speciale geurvrije zeep en de douchebeurt wordt afgesloten met een koude douche. Dat zijn dingen waar je niet zo 1, 2, 3 bij nadenkt, maar ze zijn wel essentieel.

9. Over het algemeen mogen de menselijke borden niet praten met de gasten.

10. Sushi wordt op bladeren gelegd die ontsmet zijn. Op die manier voorkom je huid-op-vis contact.

11. In sommige delen van de wereld worden de sushi en het lichaam zelfs door iets gescheiden als een stuk plastic, zodat het niet met elkaar in contact kan komen.

12. Nyotaimori wordt beschouwd als een vorm van kunst.

13. In verschillende landen wordt nyotaimori verboden in verband met de volksgezondheid en de morele kwesties.

14. Meestal wordt er champagne of sake bij geserveerd. Klinkt als een goede combinatie.

15. Je moet respectvol met je menselijke bord omgaan. Je mag dan ook geen ongepaste gebaren of opmerkingen maken.

16. Je mag de sushi alleen van de lijven eten met stokjes. Lees: dus niet met je mond.

17. In sommige restaurants zijn de regels wat minder streng. Zo kun je soms zelfs kiezen voor knabbel-nori rond de tepels.

18. Als de regels worden verbroken, schijnen vrouwen vaak de boosdoeners te zijn.

BRON: http://www.vrouwen.nl/view/127092/De+sushi-sc%C3%A8ne+van+SATC+Samantha+bestaat+echt!

Het is een hele oude traditie die afstemt van Japan. Nyotaimori – Dit is een Japans ritueel waarbij sushi op rituele wijze van een naakte persoon wordt gegeten. Vroeger werden hier Geisha’s voor ingehuurd nu kan je het tegenwoordig ook hier in een restaurant bestellen. Of het eten daar nu door lekkerder van wordt weet ik niet. In Japan zullen ze dan ook eerst de persoon eren voor wat ze doet. Ook hangt daar natuurlijk een prijskaartje aan vast. Niet alleen het eten, maar ook de vrouw moet betaald worden. En ja natuurlijk heb je dit ook met een happy end erbij, maar is niet altijd.

Wie voelt zich geroepen om zo te gaan eten?
En wie voelt zich gevoelt om dit als baan te doen?

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM