Waarom we deze vrouwen onbewust uit de buurt van onze partner houden

Vrouwen hebben graag andere vrouwen om zich heen als gezelschap, maar ze willen niet dat deze zogenaamde vriendinnen met hun partner gaan lopen. Wetenschappers hebben nu ontdekt dat ze onbewust hun man uit de buurt houden van vruchtbare seksegenoten om zo de toekomst van hun relatie te verzekeren.

In een artikel gepubliceerd in het magazine Personality and Social Psychology schrijven psychologen aan de universiteit van Arizona dat vrouwen hun partners afschermen van ovulerende concurrentie. De ovulatie, ook wel de eisprong genoemd, is het moment in de menstruatiecyclus waarop een vrouw het meest vruchtbaar is. Vier studies, waar in totaal 478 heteroseksuele vrouwen met een relatie aan deelnamen, werden onder de loep genomen. In het kader van één studie kregen de proefkonijnen een reeks foto’s van andere dames te zien. Ze moesten daarbij aanduiden in welke mate ze deze vrouw als vriendin wilden hebben.

Ovulatie spotten
Uit de resultaten concludeerden de onderzoekers dat de deelneemsters een afstand wilden creëren tussen de gefotografeerde dames en hun partner als de persoon op de foto op haar meest vruchtbare punt in haar cyclus was. De onderzoekers hadden de dames niet meegedeeld over wie het ging. Mensen zijn blijkbaar in staat om onbewust lichamelijke signalen van een ovulatie op te pikken. Die tekenen verklappen wie er vruchtbaarder is dan anderen, dat hebben verschillende studies aangetoond. “Onderzoek heeft bewezen dat ons gedrag verandert tijdens de ovulatie. Daarnaast brachten studies ook al aan het licht dat mannen reageren op deze andere gedragingen.”

Meer seks
De psychologen stelden ook na nader onderzoek vast dat vrouwen erg beschermend waren wanneer ze hun partner aantrekkelijk vonden en wanneer de vrouw op de foto niet mis was. Een laatste conclusie was dat dat vrouwen tactieken toepassen om hun partners dicht bij zich te houden. “Vrouwen met aantrekkelijke geliefden hebben een hogere seksuele interesse in hun partner nadat hij in contact kwam met een erg vruchtbare concurrente.”

Maar de onderzoekers geven wel nog mee dat er geen bewijs is dat deze afscherming van de partner efficiënt is. Een ander probleem met de studie: ze is gebaseerd op foto’s van vreemden. Bij vrienden, collega’s en kennissen, kunnen vrouwen goed nadenken over wie ze als betrouwbare vriendinnen kiezen. Dan moeten ze zich minder zorgen over wie ovuleert en wie niet in de buurt van hun geliefde.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/519/Ontrouw/article/detail/2588506/2016/01/19/Waarom-we-deze-vrouwen-onbewust-uit-de-buurt-van-onze-partner-houden.dhtml

Heeft het niet meer te maken met een vorm van angst jaloersheid. Het heeft allemaal te maken met vertrouwen. Als je samen met vriendinnen bent en je partner is erbij of van een van je vriendinnen, en je zou een angst hebben om hem zo te verliezen dan spelen er toch andere zaken mee.
Zeker onder vrouwen is er soms een grote concurrentiestrijd zonder dat ze het soms zelf beseffen. Natuurlijk als een vrouw op haar vruchtbaarste is, zijn er ook hormonen die een rol spelen. Ja dat zou dan wel eens kunnen dat ze zich anders gedraagt naar je partner toe.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM