Geen paniek: zelfs de beste koppels worstelen met deze 9 problemen

© thinkstock.

“We hebben niks gemeenschappelijk”, “De passie is weg” of “Ik heb een hekel aan zijn/haar familie”. Ook al eens te kampen gehad met deze twijfels over je relatie? No stress: dat hoeft niet het begin van het einde te betekenen. Deze 9 situaties komen in de beste relaties voor, en je kan er samen mee leren omgaan.

1. Een ‘pauze’

Het gebeurt zelfs in de meest liefdevolle relaties dat je op een bepaald moment even afstand wil van elkaar, om na te denken of dit wel écht is wat je wil. Tijd voor jezelf nemen kan je doen groeien als individu, en ertoe leiden dat je daarna gelukkiger en liefdevoller dan ooit bent in je relatie.

2. Eerst praten, dan denken (in plaats van omgekeerd)

Het leuke aan een goede relatie is dat je jezelf kan zijn en alles kan zeggen wat je denkt. Helaas kan dat ook in je nadeel werken. Je zegt iets te snel exact wat er op je lever ligt, waardoor het er groffer uitkomt dan je wil. Of omgekeerd krijg je soms ook scherpe kritiek te slikken. In beide situaties: laat het los. Kalmeer na die eerste vlaag van woede, excuseer jezelf en geef eventueel je fout toe. Zo doen gelukkige koppels dat.

3. Te weinig aandacht

Het is normaal dat je af en toe wat meer aandacht kan gebruiken, maar dat proberen duidelijk maken met the silent treatment leidt slechts zelden tot succes. Maak duidelijk aan je partner dat je op dit moment wat meer steun nodig hebt, in plaats van je te ergeren en bitsig te reageren.

4. Het klikt niet met familie/vrienden van je partner

Je partner kies je, zijn aanhang niet. Erg jammer in sommige gevallen, maar er zit weinig anders op: je zal hen erbij moeten nemen. Water bij de wijn doen is de enige succesformule. Dat wil niet zeggen dat je jezelf moet dwingen om hen leuk te vinden, maar verbied vooral je wederhelft niet om met hen om te gaan. Ook tricky: zeuren over de familie van je partner. Ookal vindt hij of zij hetzelfde, het ligt altijd gevoelig om iemands familie te bekritiseren.

5. De ‘sprankel’ is weg

Een jaar samen werd nog gevierd met een luxueus verrassingsweekendje, 5 jaar later vraagt het al iets meer moeite om er één groot romantisch feest van te maken. Waar is die magie gebleven? Simpel: die creëer je zelf. Om sleur in een relatie te vermijden is het belangrijk dat je ze zelf leven blijft inblazen. Verras de ander eens met een lief briefje aan de ijskast, een nieuw lingeriesetje of zomaar een onverwachte massage. Het vergt wat inspanning, maar die is het zeker waard.

6. Omgaan met elkaars humeurschommelingen

Stress op het werk of ruzie met een vriend(in)? Hij of zij is de eerste die je bestookt met een klaagzang, en vice versa. Er zijn leukere dingen dan naar gezeur luisteren en misschien vind je wel dat hij/zij overdrijft, maar toch is het belangrijk om je luisterend oor te bieden. Dit zijn de momenten waarop je partner jouw steun en liefde het hardste nodig heeft.

7. Sorry zeggen zodat de ruzie ophoudt

Soms ben je het ruziemaken zo beu, dat je toch maar “sorry” zegt. Ookal vind je dat jij overschot van gelijk hebt. Je ego even opzij zetten in naam van jullie goede relatie, dat is het kleine geheimpje dat gelukkige koppels delen.

8. Vergelijkingen maken met je ex

Je geeft het beter niet (te veel) toe aan je partner, maar toch doen we het allemaal: onze relatie vergelijken met eentje uit het verleden. Misschien zijn er zelfs dingen die je toen fijner vond, maar dat wil niet zeggen dat je ongelukkig bent en je partner meteen moet verlaten. Af en toe vergelijken is volstrekt normaal. Zolang je over het algemeen wél gelukkiger bent in deze relatie, is er niks aan de hand.

9. “We hebben niks gemeenschappelijk”

Je partner begint een hobby die jij vreselijk vindt, of je hebt een hekel aan een bepaalde vriendenking van hem of haar. Dan durft de vraag wel eens rijzen of jullie tweeën wel iets gemeenschappelijk hebben. Iedereen kampt soms met die twijfels, maar dat hoeft een gelukkige relatie niet in de weg te zitten. Integendeel: je kan elkaar verrijken met totaal tegenovergestelde interesses.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/2588288/2016/01/18/Geen-paniek-zelfs-de-beste-koppels-worstelen-met-deze-9-problemen.dhtml

In een relatie zullen we allemaal onze face kennen en onze problemen. Het is dan in eerste instantie niet iemand de schuld te gaan geven maar naar een oplossing te zoeken. Het probleem kan aangepakt worden als je er beide aan wilt werken. Natuurlijk zijn er problemen die je al vanaf het begin kent en dat je daar ook iets kan aan doen. Neem zo puntje 9. Een hobby of iets is meestal al bezig voor de relatie. Dan is het aan jezelf hoe ermee om te gaan. Je hoeft er niet in mee te gaan, maar je kan het wel stimuleren tot op een bepaald punt en vragen aan de partner of hij/zij er ook rekening mee wilt houden. Durf met elkaar te praten durf met elkaar de problemen onder ogen zien.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM